current views are: 1

27 Απριλίου 2015
Δημοσίευση11:30

Βερολίνο: Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας – Απογοητευτική η καθυστέρηση

«Αναρμόδια η Μέρκελ για την αξιολόγηση των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης», όπως τόνισε η εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, στον  απόηχο της συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες. 

Δημοσίευση 11:30’
αρθρο-newpost

«Αναρμόδια η Μέρκελ για την αξιολόγηση των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης», όπως τόνισε η εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, στον  απόηχο της συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες. 

«Αναρμόδια η Άνγκελα Μέρκελ για την αξιολόγηση των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης», όπως τόνισε η εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, στον  απόηχο της συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες. 

Η Κριστιάνε Βιρτς επισήμανε ότι υπάρχει  η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου την οποία πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα και να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις,  «που θα εκτιμηθούν και πολιτικά». Όπως είπε, η κυρία Μέρκελ δεν είναι υπέυθυνη να αξιολογήσει τις προτάσεις, «αυτή είναι δουλειά των θεσμών» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείσα για το αν εάν ο έλληνας Πρωθυπουργός έθεσε ζήτημα χρηματοδότησης στη συνάντηση που είχε με τη γερμανίδα Καγκελάριο, ανέφερε: «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ζήτησε χρήματα». 

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ερωτηθείς για το ενδεχόμενο plan B για τη χώρα μας τόνισε:

Στόχος μας είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα, είναι ωστόσο «εξοργιστικό» ότι μέχρι στιγμής η ελληνική πλευρά δεν έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. 

«Περιμένουμε εδώ και βδομάδες και κάνουμε υπομονή, όμως οι προτάσεις που έχει καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν περιεχόμενο και ουσία» υπογράμμισε ο Μάρτιν Γέγκερ, ενώ απέκλεισε ένα έκτακτο Eurogroup, γιατί όπως είπε «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάτι να συζητήσουμε σε έκτακτη συνεδρίαση πριν από τις 11 Μαίου». 

«Ελπίζω στη Ρίγα, η ελληνική αντιπροσωπεία να έλαβε το μήνυμα και να το μετέφερε στην Αθήνα» ξεκαθάρισε. 


σχετικα αρθρα