Επίθεση στην κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τώρα τις αλλαγές στην διαπραγματευτική ομάδα που ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου. Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για ευνουχισμό του Γιάνη Βαρουφάκη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του:

«Αφού χάθηκαν τρεις ολόκληροι μήνες από τις εκλογές, αφού επιδεινώθηκαν όλα τα μεγέθη της οικονομίας, αφού στέγνωσε όλη η ρευστότητα και αφού η χώρα έφτασε στο αμήν, η κυβέρνηση αλλάζει την διαπραγματευτική ομάδα, ευνουχίζει τον κ. Βαρουφάκη, αποσύρει τους συνεργάτες του και προσπαθεί να στείλει στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ μήνυμα πολιτικής βούλησης για συμφωνία.

Τι συμβαίνει; Οι υπερήφανοι και σκληροί διαπραγματευτές προσδιορίζουν την ομάδα τους με βάση τις οδηγίες των ξένων ή κατάλαβαν πόσο  επικίνδυνο για τη χώρα ήταν το παιχνίδι που έπαιζαν έως τώρα για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης;

 Ας δώσουν μια απάντηση στα στελέχη τους και κυρίως στον ελληνικό λαό που γέμισαν ψέμματα και ψευδαισθήσεις. Ας καταλάβουν, όσο υπάρχει ακόμη περιθώριο, ότι ή θα προσχωρήσουν στην πολιτική μας παραδεχόμενοι τις συκοφαντίες και τα ψέμματα πέντε ολόκληρων ετών ή θα καταστρέψουν τα πάντα».

TAGS