current views are: 1

27 Απριλίου 2015
Δημοσίευση11:54

Ο Στρατούλης απορρίπτει τις πιέσεις των δανειστών για μείωση στις συντάξεις

Επιβεβαιώνει το υπουργείο Εργασίας τις πιέσεις των δανειστών για μείωση όχι μόνο των επικουρικών αλλά και των κύριων συντάξεων.

Δημοσίευση 11:54’
αρθρο-newpost

Επιβεβαιώνει το υπουργείο Εργασίας τις πιέσεις των δανειστών για μείωση όχι μόνο των επικουρικών αλλά και των κύριων συντάξεων.

«Δεν θα μειώσουμε ούτε κύριες, ούτε επικουρικές συντάξεις» διαμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο κ. Στρατούλης διευκρίνισε ότι ισχύει στο ακέραιο η δέσμευση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε καμία μείωση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε, ότι το υπουργείο δεν συζητά με τους «θεσμούς» μειώσεις στις «υψηλές» επικουρικές συντάξεις ή «υψηλά» πλαφόν κύριων συντάξεων, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχουν τέτοιες συντάξεις και τέτοια πλαφόν, αφού όλα κατεδαφίστηκαν με τις πέντε συνεχόμενες μεγάλες μειώσεις τους τα τελευταία πέντε χρόνια των μνημονίων, με αποτέλεσμα οι συντάξεις να μειωθούν από 40 έως 50%.

Ιδιαίτερα για τις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε ότι ο μέσος όρος τους ήταν 271 ευρώ το 2010, ενώ σήμερα είναι 194,72 ευρώ, που στην ουσία, αν αφαιρεθούν κρατήσεις φόρων και ΑΚΑΓΕ, δεν υπερβαίνουν τα 170 ευρώ.

 

Το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με το Mega επιβεβαιώνει τις πιέσεις των δανειστών για μείωση όχι μόνο των επικουρικών αλλά και των κύριων συντάξεων.

Το υπουργείο διαμηνύει ότι δεν τίθεται θέμα νέων περικοπών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, ενώ την ίδια ώρα, ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του προγράμματος «Ήλιος» για το Μάρτιο.

Σήμερα στη χώρα σύνταξη πάνω από 1.500 ευρώ λαμβάνουν 89.573 άτομα, ενώ περισσότερες από τέσσερις συντάξεις λαμβάνουν 79.368 άτομα.

Σε ό,τι αφορά στις επικουρικές συντάξεις, ο μέσος όρος των επικουρικών συντάξεων για περίπου 1,2 εκατ. άτομα είναι 182 ευρώ τον μήνα.


σχετικα αρθρα