Πιο συμπαθή από τον Γιάνη Βαρουφάκη χαρακτηρίζει το Reuters τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, συγκρίνοντάς τον με τον υπουργό Οικονομικών.

Το πρακτορείο σχολιάζει τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας και την αναβάθμιση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας και σημειώνει ότι η αναδιάρθρωση της οικονομικής ομάδας, οφείλεται στη σκληρή κριτική που δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών, κατά τη διάρκεια του Eurogroup στη Ρίγα. 

Ο ρόλος συντονιστή για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών με αρμοδιότητα για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, σημαίνει, σύμφωνα με το Reuters, ότι «οι εταίροι συμπαθούν τον οικονομολόγο και καθηγητή που σπούδασε στην Οξφόρδη, για τους χαμηλούς του τόνους» και γι'αυτό θα έχει πλέον πιο ενεργό ρόλο στις face to face διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Το άρθρο αναφέρει ότι το γεγονός ότι γ.γ. Δημοσιονομικού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Νίκος Θεοχαράκης, ανέλαβε να εκπονήσει σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας ως βάση για τη συμφωνία με τους δανειστές τον Ιούνιο, είναι ένα σημάδι υποβάθμισης του ρόλου του Γιάνη Βαρουφάκη.