Τα αρνητικά σχόλια των γερμανικών εφημερίδων για την παρουσία του Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup της Ρίγας δεν έχουν τέλος. «Μόνος μεταξύ φίλων» αναφέρει σε δημοσίευμά της για τον υπουργό Οικονομικών σήμερα η εφημερίδα Handelsblatt

Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας καταγράφει το κλίμα που επικράτησε στη λετονική πρωτεύουσα σχολιάζοντας την παραδοσιακή ομαδική φωτογραφία των υπουργών Οικονομικών. Όπως σημειώνει, στην εικόνα κυριαρχούν τα «χλωμά, σοβαρά πρόσωπα» των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών. «Μόνο ένας ξεχώριζε: Ο Γιάνης Βαρουφάκης έμοιαζε σαν είχε μόλις γυρίσει από διακοπές», τονίζει η Γερμανίδα δημοσιογράφος, σημειώνοντας ότι η αισιόδοξη άποψη του Έλληνα υπουργού για σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις δεν βρίσκει σύμφωνους τους ομολόγους του.

«Η εντύπωση ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα δεν παίρνει στα σοβαρά τις διαπραγματεύσεις έχει σταθεροποιηθεί. Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει με την τακτική των καθυστερήσεων, σύμφωνα με τη γενική εκτίμηση, αποκλειστικά ένα στόχο: «Θέλουν χρήματα από εμάς χωρίς να κάνουν κάτι γι’ αυτό», δηλώνει υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της ευρωζώνης, επισημαίνει η Handelsblatt.