Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Σε χαμηλούς, και κυρίως διαλλακτικούς, τόνους διεξήχθη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η πρώτη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Αθλητισμού που αφορά στη βία στα γήπεδα.

Η κρισιμότητα των ρυθμίσεων που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς οργανώσεις αλλά και οι σοβαρές επιφυλάξεις που ακούστηκαν από το σύνολο των κομμάτων, οδήγησε τον Σταύρο Κοντονή να δηλώσει πως η συζήτηση του νομοσχεδίου θα γίνει με τρόπο καλόπιστο από την πλευρά του.

Μάλιστα ο κ. Κοντονής αφού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο των αλλαγών (η τελική μορφή του νομοσχεδίου θα καταρτιστεί στην Ολομέλεια την πρώτη εβδομάδα του Μάη), εξήγησε πως δεν επιθυμεί να παρέμβει στο αυτοδιοίκητο αλλά ν’ αλλάξει το καθεστώς αυτονομίας.

Πάντως οι υφιστάμενες παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο, υπήρξε η αιχμή του δόρατος για τη κριτική που άσκησαν στο νομοσχέδιο το σύνολο των κομμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και οι ΑΝΕΛ, δια του Π. Χαϊκάλη, εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις (αρχικά όχι μόνο για συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου αλλά και για το πνεύμα του),

Αντίθετα το ΚΚΕ, δήλωσε πως δεν καταψηφίζει το νομοσχέδιο, επιφυλάχτηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.