Δεν πρέπει να υποχωρήσει η κυβέρνηση για τις επικουρικές συντάξεις, τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

«Έχουν στόχο, δεν το κρύβουν κιόλας, να πάμε σε συντάξεις Βουλγαρίας. Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε για τις επικουρικές. Είναι υφεσιακό μέτρο, μιλάμε για αστεία ποσά» ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm.

«Μας υποδεικνύουν ποιος θα είναι υπουργός, τα μέλη της κυβέρνησης. Οι εκλογές δεν έγιναν με τανκς αλλά με δημοκρατικό τρόπο» σχολίασε χαρακτηριστικά. «Δεν έχουμε πολλά όπλα στα χέρια μας, μόνο τη λογική την ειλικρίνεια και τον κόσμο».

Ο κ. Παπαχριστόπουλος συμπλήρωσε ότι υπάρχει περιθώριο για υποχωρήσεις, όπως για παράδειγμα στο κομμάτι των επενδύσεων, κάνοντας αναφορά στο παράδειγμα του Ελληνικού.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «κατάντια» ενδεχόμενες αλλαγές στα εργασιακά, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν γίνεται να αυξηθεί το ΦΠΑ στην τουριστική περίοδο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Στρατούλης δεν έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση.

«Είμαστε άπειροι, έχουμε κάνει λάθη, κάνουμε, αλλά δεν είμαστε διεφθαρμένοι.Υπάρχει πολυφωνία, ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του» πρόσθεσε.

«Το εφοπλιστικό κεφάλαιο είναι το περισσότερο στο εξωτερικό. Εκεί χρειάζεται διπλωματία» σημείωσε, έπειτα από σχετική ερώτηση για τα περί φορολόγησης.