current views are: 1

27 Απριλίου 2015
Δημοσίευση14:13

Χρυσόγονος: Θα μπορούσε να μπει ένα πλαφόν στις συντάξεις

Υπέρ ενός πλαφόν στις συντάξεις τάχθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος. 

Δημοσίευση 14:13’
αρθρο-newpost

Υπέρ ενός πλαφόν στις συντάξεις τάχθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος. 

Υπέρ ενός πλαφόν στις συντάξεις τάχθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος

«Εγώ προσωπικά δεν θα έβλεπα παράλογο να υπάρξει ένα ανώτατο πλαφόν γενικά στις συντάξεις», δήλωσε στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 984», λέγοντας ότι «η σύνταξη δεν είναι ένα μέσο πλουτισμού για το συνταξιούχο. Η σύνταξη είναι ένα μέσο για να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής του διαβίωση στο τέλος της ζωής του, που δεν μπορεί να εργαστεί». Και πρόσθεσε:

Συνεπώς, το να έμπαινε ένα ανώτατο πλαφόν στο σύνολο των συντάξεων, που παίρνει κανείς από οποιαδήποτε πηγή, άσχετα κυρίες ή επικουρικές, εγώ δεν θα το έβλεπα, προσωπικά, παράλογο και στο βαθμό, βεβαίως, που μιλάμε για λεφτά, τα οποία δεν προέρχονται από τις καταβολές εισφορών εκ μέρους του ασφαλισμένου, αλλά προέρχονται από το κράτος.

Ο ευρωβουλευτής μίλησε δε για πλαφόν συνολικά από τις συντάξεις, φέρνοντας το εξης παράδειγμα: «Αν ένας άνθρωπος παίρνει, ας πούμε, 5.000 ευρώ από τρεις – τέσσερις συντάξεις, δεν τις χρειάζεται τις 5.000 για να ζήσει. Θα μπορούσε να μπει ένα πλαφόν… Να είναι κάπου – ξέρω εγώ – στις 3.000; Στις 2.500; Το συζητάμε».

Ο κ. Χρυσόγονος συμπλήρωσε ότι στόχος είναι «να μπορέσουμε να αποφύγουμε μειώσεις επικουρικών συντάξεων σε ανθρώπους, οι οποίοι το σύνολο των συντάξεων που παίρνουν – κυρία, επικουρική, κλπ – είναι στα 600, 700, μπορεί και λιγότερα. Γιατί εκεί πραγματικά τα χρειάζονται απολύτως».


σχετικα αρθρα