Δεν θα χρειαστεί δημοψήφισμα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι στόχος είναι η επίτευξη μιας έντιμης συμφωνίας, που δεν θα αναγκάζει την κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα.

Σχετικά με τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι «το ζήτημα της διαπραγμάτευσης δεν είναι προσωπικό ζήτημα του κ. Βαρουφάκη».

Όπως παραδέχθηκε, έχει γίνει προσπάθεια στοχοποίησης του ΥΠΟΙΚ με έναν τρόπο ανοίκειο. Υποστήριξε δε ότι η κυβέρνηση οφείλει να τον προστατεύσει.

«Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, δεσμευμένη από την λαϊκή εντολή, να υπάρξει μια έντιμη συμφωνία που θα δίνει ανάσα στην οικονομία και την κοινωνία», επεσήμανε ο κ. Σακελλαρίδης.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι είμαστε κοντά σε μια τέτοια συμφωνία με χαρακτηριστικά αξιοπρέπειας που θα αναπτερώνει την οικονομία και την κοινωνία», πρόσθεσε, ενώ διευκρίνισε ότι ζητήματα όπως το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και ο ΦΠΑ μετατίθενται για τη συνολική συμφωνία που καλείται να συνάψει η κυβέρνηση με τους δανειστές τον Ιούνιο.