Σφοδρή επίθεση έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Επικρατείας για την ΕΡΤ στην κυβέρνηση με αφορμή την χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα.

«Εχθές το μεγάλο πολιτικό γεγονός ήταν η υποβάθμιση και ο ευνουχισμός του κ. Βαρουφάκη. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν υπήρξε ο κ. Βαρουφάκης» σημείωσε και πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν παραπλανήθηκε ο κ. Τσίπρας. Παραπλάνησε ο ίδιος το κόμμα του και τον ελληνικό λαό. Τον εξαπάτησε. Ο κ. Τσίπρας προσχώρησε στην λογική των Καννών και του δημοψηφίσματος».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι στην κυβέρνηση υπέγραψαν την παράταση χωρίς να την φέρουν στη Βουλή και τώρα λένε ότι εξαπατήθηκαν και αλληλοκατηγορούνται στην κυβέρνηση. «Το σχέδιο πλέον είναι το Μνημόνιο 3» υπογράμμισε. 

Σχετικά με το δημοψήφισμα ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός φαντασιώνεται ένα ουδέτερο δημοψήφισμα, ένα δημοψήφισμα του Πόντιου Πιλάτου. «Η χώρα και το τραπεζικό σύστημα θα καταστραφεί αν γίνει αυτό. Δεν υπάρχει καιρός για αντιφάσεις και αβεβαιότητα. Ή θα γίνει επιλογή καταστροφής ή θα προσχωρήσετε στην πολιτική μας, αυτή που λοιδορήσατε. Και ζητήστε συγνώμη από τον ελληνικό λαό».