«Πιστεύω ότι είμαστε πραγματικά πολύ κοντά σε μία συμφωνία», υπογράμμισε ο Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στον Real Fm, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού δήλωσε:

Νομίζω ότι έχει γίνει η βασική προεργασία και σε τεχνικό επίπεδο και φυσικά διαφαίνεται ότι μετά βεβαιότητας, υπάρχει πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές για να προχωρήσουμε.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν και σε ποιο βαθμό θα έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα η συμφωνία με τους εταίρους, ο κ. Σταθάκης απάντησε:

Νομίζω ότι ο χαρακτήρας της συμφωνίας διατηρεί τη βασική αρχή –τουλάχιστον της δικής μας κυβέρνησης- ότι η βασικότερη κόκκινη γραμμή είναι να μην υπάρξουν μέτρα που επιτείνουν την ύφεση. Αυτή η γραμμή είναι πάνω σε μια στέρεα βάση, πάνω στην οποία συμφωνούμε. Υπάρχουν ακόμα διαφωνίες σε μια σειρά από θέματα που έχουν αυτόν τον χαρακτήρα, αλλά αυτά δεν θα περιληφθούν στη μεταβατική απόφαση που θα ληφθεί άμεσα.

Όσο για το εάν η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την ανάπτυξη, ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε:

Νομίζω ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την ανάπτυξη. Πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε καταρχάς, ότι αυτή τη στιγμή –και στον βαθμό βεβαίως που θα υπάρξει συμφωνία- η δυναμική της οικονομίας από μόνη της, πέρα από τις παρεμβάσεις και στρατηγική του υπουργείου, είναι θετική. Δηλαδή υπάρχει δυναμική στην ελληνική οικονομία. Υπάρχει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον, το οποίο προφανώς στο β' εξάμηνο του τρέχοντος έτους, και εφόσον όλες οι συμφωνίες πάνε καλά, νομίζω ότι θα ξεδιπλωθεί. 

«Άρα είμαστε αισιόδοξοι ότι το β' εξάμηνο του 2015 μπορεί να είναι ένα πάρα πολύ ισχυρό εξάμηνο από τη σκοπιά της ανάπτυξης και των ιδιωτικών επενδύσεων κτλ. Η στρατηγική της δικής μας κυβέρνησης για το θέμα της ανάπτυξης έχει ένα ισχυρό σχεδιάγραμμα αυτή τη στιγμή, το οποίο αποτυπώνεται στα τρία βασικά χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία είναι το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, τα ΕΣΠΑ και ένας νέος αναπτυξιακός νόμος που ελπίζουμε να τον έχουμε μέχρι τον Ιούνιο», τόνισε ο κ. Σταθάκης, ενώ αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις, είπε:

Η βούληση παραμένει η ίδια. Δηλαδή, οι τρέχουσες ιδιωτικοποιήσεις προχωράνε στην επαναδιαπραγμάτευση για να βελτιώσουμε τους όρους υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Σε αυτές περιλαμβάνονται λιμάνια και αεροδρόμια.

Ειδικά για το Ελληνικό, δήλωσε:

Το Ελληνικό είναι στις παλιές ιδιωτικοποιήσεις οι οποίες έχουν κλείσει τον κύκλο τους. Θεωρώ ότι στο Ελληνικό έχει από τη φύση του προβλήματα ο διαγωνισμός, και αυτό θα πρέπει να ενταχθεί σε μια ισχυρή επαναδιαπραγμάτευση, γιατί νομίζω ότι δεν προχωράει έτσι όπως έχει γίνει.