current views are: 2

28 Απριλίου 2015
Δημοσίευση10:26

Χατζηδάκης: Αν επέλθει συμβιβασμός, θα είναι κοντά στο e-mail Χαρδούβελη

«Ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε φοβούμαι να κάνει αυτή την αλλαγή», σχολίασε ο Κωστής Χατζηδάκης, σχετικά με τις αλλαγές στη διαπραγματευτική ομάδα.

Δημοσίευση 10:26’
αρθρο-newpost

«Ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε φοβούμαι να κάνει αυτή την αλλαγή», σχολίασε ο Κωστής Χατζηδάκης, σχετικά με τις αλλαγές στη διαπραγματευτική ομάδα.

«Ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε φοβούμαι να κάνει αυτή την αλλαγή», σχολίασε ο Κωστής Χατζηδάκης, σχετικά με τις αλλαγές στη διαπραγματευτική ομάδα.

Μιλώντας στον Real FM, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

Είναι κοινό μυστικό, δεν θα το παραδεχθεί φυσικά ποτέ δημόσια, λόγω των πιέσεων των δανειστών, ιδιαίτερα της γερμανικής πλευράς, προχώρησε σε αυτή την ανασύνθεση. Θα ήθελα να ελπίζω στο γεγονός ότι δεν θα συμμετάσχει ο κ. Βαρουφάκης στη διαπραγμάτευση, ο οποίος έχει μία ιδιαίτερη προσωπικότητα, κάθε άνθρωπος έχει τη δική του, θα συμβάλει έτσι ώστε η συζήτηση να είναι χαμηλότερων τόνων και περισσότερο ουσιαστική.

«Θυμίζω ότι ο χρόνος περνάει. Τα πράγματα κάθε ημέρα που περνάει γίνονται δυσκολότερα για την Ελλάδα, ‘στεγνώνει’ το δημόσιο ταμείο, πιέζεται ο ιδιωτικός τομέας και στο τέλος, αν εξαντλήσουμε όλα τα χρονικά περιθώρια, φοβούμαι ότι απλά και μόνο θα δεχθούμε αυτά που ζητάνε οι δανειστές -και δεν είναι πολύ καλά. Καλά είναι τα ηρωικά και τα λεβέντικα, αλλά όλα αυτά έχουν κι ένα κόστος», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Με αφορμή το ερώτημα που έθεσε ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του προς την αντιπολίτευση, αν πρέπει να δεχθεί και να προσυπογράψει μείωση συντάξεων, ομαδικές απολύσεις, αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε πως «η προηγούμενη κυβέρνηση στις συζητήσεις της τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο δεν είχε δεχθεί ούτε ομαδικές απολύσεις, ούτε αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά».

Και συμπλήρωσε:

Είναι δεδομένο -έτσι γινόταν και με εμάς όταν ήμασταν στην κυβέρνηση- ότι γίνεται ένας γύρος διαπραγματεύσεων και στο τέλος κάθε πλευρά συγκλίνει με την άλλη προσπαθώντας να οδηγηθούμε σε ένα αποτέλεσμα, διότι η έλλειψη συμβιβασμού είναι αρνητική και για τις δύο πλευρές. Η δική μου πρόβλεψη είναι πως αν τελικά επέλθει ένας συμβιβασμός, ανεξάρτητα από το πως θα παρουσιαστεί, θα είναι ένας συμβιβασμός κοντά σε αυτό το “τρισκατάρατο” e-mail Χαρδούβελη. Δηλαδή, είναι φανερό λόγω της ανάγκης να έχουμε έναν προϋπολογισμό που θα έχει ένα στοιχειώδες πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι δυνατόν να εκπληρωθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και λόγω της ανάγκης η οικονομία να είναι ανταγωνιστική μέσα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης δεν μπορούν να γίνουν δεκτές μαρξιστικές δοξασίες, να έχουμε κρατικοποιήσεις για παράδειγμα ή τέτοιου είδους πολιτικές. Άρα τελικά, θυμηθείτε το που σας το λέω, αν υπάρξει συμβιβασμός θα είναι ένας συμβιβασμός παρόμοιος με αυτόν που θα πετύχαινε και η προηγούμενη κυβέρνηση.


σχετικα αρθρα