Υπάρχει σύγκλιση απόψεων ότι οι συνομιλίες των ελληνικών αρχών με τους εκπροσώπους των θεσμών πρέπει να γίνουν πιο παραγωγικές και αποτελεσματικές, τόνισε η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ.

Την ίδια ώρα, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωναν ικανοποιημένες με την αναμόρφωση της δομής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.

Συγκεκριμένα, κληθείσα να σχολιάσει την αναδιοργάνωση της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, η Α. Μπράιτχαρτ είπε ότι σημασία έχει τα πρόσωπα που μετέχουν στην ομάδα να έχουν εντολή να διαπραγματευτούν. «Εφόσον έχουν την εξουσιοδότηση να διαπραγματευτούν είμαστε ικανοποιημένοι», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου.

Σε ερώτηση αν θα αλλάξει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων και το ισχύον σχήμα ανάμεσα σε Brussels Group και Athens Group, η Α. Μπράιτχαρτ απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε να πει ότι γίνονται συζητήσεις για το πώς θα γίνουν πιο παραγωγικές και αποτελεσματικές οι διαβουλεύσεις.

Η ίδια υπογράμμισε ότι μετά το Eurogroup στη Ρίγα οι επαφές έχουν ενταθεί προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη πρόοδος. Όπως ανέφερε, οι συνομιλίες συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα, ενώ όσον αφορά το Brussels Group θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε με φυσική παρουσία.

Τέλος, η κυρία Μπράιτχαρτ δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την αυριανή συνεδρίαση του Brussels Group στις Βρυξέλλες. Πάντως, πηγές της Επιτροπής ανέφεραν ότι αύριο συγκαλείται η τακτική συνεδρίαση του Euroworking Group.