«Κάλπικες υποσχέσεις και έλλειψη σχεδίου για τη χώρα» χρεώνει στον Αλέξη Τσίπρα το Ποτάμι, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο Star

«O κ. Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κάλπικες υποσχέσεις που έδινε προεκλογικά και με τα συνεχή λάθη που κάνουν οι υπουργοί του όλους αυτούς τους μήνες.  Στη χθεσινή του συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου εμφανίστηκε ξανά χωρίς σχέδιο για τη χώρα» αναφέρει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη. 

Σημειώνει, επίσης, ότι «στις δύο ώρες δεν είπε τίποτα για τους εκατοντάδες χιλιάδες των ανέργων, τίποτα για το κομματικό κράτος, τίποτα για τις επενδύσεις, τίποτα για πως θα αυξηθεί ο πλούτος στη χώρα, πως θα αντιμετωπιστεί η διαφθορά» και κάνει λόγο για παραπομπή «στις καλένδες υποσχέσεων που είχαν γίνει σημαία στα χρόνια της αντιπολίτευσης, όπως η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Εκεί παραπέμπεται και η αύξηση του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ».

Το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του καταλήγει:

Ο Πρωθυπουργός μιλάει για δημοψήφισμα σε περίπτωση συμφωνίας εκτος των ορίων που έχει θέσει. Ο λαός δηλαδή θα κληθεί να εγκρίνει την ακύρωση των υποσχέσεων που μοίραζε αριστερά και δεξιά χωρίς περίσκεψη ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι αποφάσεις όμως είναι ευθύνη των Πρωθυπουργών. Ας μην μεταθέτει λοιπόν τις δικές του ευθύνες ο κ.Τσίπρας στις πλάτες των ψηφοφόρων. Ας προχωρήσει γρήγορα σε μια έντιμη συμφωνία, ας δώσει τέλος στα επικοινωνιακά παιχνίδια γιατί η χώρα δε μπορεί να ζήσει άλλο μόνο με θεάματα.