Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος 

Πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έγινε για ακόμα μια φορά η Βουλή, με αφορμή τόσο την παρατεταμένη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, όσο και για την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού, έγινε για ακόμα μια φορά η Βουλή.

Η αρχή έγινε όταν κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ, το λόγο κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ, πήρε πρώτος ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, κατακρίνοντας έντονα την ιδέα του δημοψηφίσματος.  « Δημοψήφισμα δεν υπάρχει», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας πως δεν πρόκειται να γίνει υπάρξει συμφωνία και να αφήσουν την κυβέρνηση οι εταίροι να πάει σε δημοψήφισμα, τη στιγμή που η οικονομία της χώρας δεν θα το αντέξει. Εκτίμησε μάλιστα πως ο κ. Τσίπρας απέρριψε τις εκλογές, επειδή βάσει του Συντάγματος θα πρέπει να γίνουν με υπηρεσιακή και όχι τη δική του κυβέρνηση. 

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στον κ. Βαρουφάκη, λέγοντας ότι ποτέ δεν άσκησε την δική του πολιτική, αλλά ουσιαστικά εκτελούσε τις εντολές του πρωθυπουργού. « Έρχονται ως μωρές παρθένες και λένε ότι εξαπατηθήκανε και αλληλοκαταγγέλλονται με τον κ. Τακαλώτο να επιτίθεται στον κ. Βαρουφάκη και τον κ. Τσίπρα να υιοθέτεί τον Τσακαλώτο και να ευνουχεί οριστικά τον κ. Βαρουφάκη», είπε. 

«Η σιωπή του κ. Βενιζέλου είναι ένα μνημόνιο πίστης στη διαπλοκή», απάντησε σε έντονο ύφος ο Νίκος Βούτσης. Ο υπουργός των Εσωτερικών έκανε λόγο για κρεσέντο υποκρισίας και απολογητικά στάση υπέρ κάποιων ακραίων δανειστών που δημιουργούν κλίμα στη χώρα. «Δεν είναι ανάγκη να εκτίθεστε περισσότερο! Δεν είναι ανάγκη να γίνεται αυτή η άθλια απολογητική κατά των δανειστών», δήλωσε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την στήριξη του συνόλου της κυβέρνησης στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών. 

«Θέλετε να μας ενσωματώσετε και να γίνουμε ίδιοι με σας! Μέσα από τη μεγάλη πίεση και την ασφυξία, μήπως κάποιοι κιοτέψουν και ενσωματωθούν ! Σας λέω από τώρα ότι έχετε υποτιμήσει πολλά πράγματα», πρόσθεσε.