Σε διάψευση του δημοσιεύματος που έκανε λόγο ότι κυβέρνηση είχε «ειδοποιήσει» φίλα προσκείμενους δημάρχους και περιφερειάρχες, πριν την έκδοση της ΠΝΠ για τα αποθεματικά των ΟΤΑ, προχώρησε ο Νίκος Βούτσης.

Σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης τονίζει:

Η κυβέρνηση συνολικά και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ειδικότερα συζητά θεσμικά με τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, χωρίς καμία απολύτως διάκριση σε «ημετέρους» και μη. Το ίδιο έπραξε και στην περίπτωση της έκδοσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα αποθεματικά των ΟΤΑ, για την οποία τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ) ενημερώθηκαν επίσημα και συντεταγμένα, τόσο από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Δ. Μάρδα, όσο και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

«Αντί να διασπείρονται ανακρίβειες, όποιος έχει στοιχεία για μία έστω περίπτωση Δημάρχου ή Περιφερειάρχη φίλα προσκείμενου στην κυβέρνηση που να «τακτοποίησε» τα οικονομικά του δικού του Δήμου ή Περιφέρειας τις μέρες αυτές, ώστε να αποφύγει τη μεταφορά των διαθεσίμων του στην Τράπεζα της Ελλάδος, ας τα παρουσιάσει», αναφέρει ο κ. Βούτσης και καταλήγει:

Στην παραπληροφόρηση – και δη τη σκόπιμη – υπάρχουν κάποια όρια. Όσο κι αν μερικοί αρνούνται να το πιστέψουν, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Σε ό,τι μας αφορά, η κυβέρνηση δεν παίζει εν ου παικτοίς.