«Η αναγγελία δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό δείχνει αδιέξοδο» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι με την αναγγελία ο κ. Τσίπρας «διέβη την πύλη ενός ναρκοπεδίου, χωρίς να έχει τον χάρτη για τις νάρκες».

Και πρόσθεσε ότι «αν πιστεύει ότι δεν θα χρειαστεί δεν χρειάζεται να το επικαλείται. Η συζήτηση για δημοψήφισμα είναι μία τοξική συζήτηση» ενώ εκτίμησε ότι από τα λεγόμενά του στη χθεσινή συνέντευξή του, έδειξε έδειξε ότι παραμένουν οι εκλογές ως ενδεχόμενο.

«Οι δυσκολίες της κυβέρνησης είναι και δυσκολίες της χώρας. Δεν υπάρχει καμία χαιρεκακία. Κάθε ουσιαστική αντιπολίτευση οφείλει να κάνει επισήμανση αδυναμιών ή κακών χειρισμών. Αν η χώρα πάει στα βράχια ποιος θα είναι ωφελημένος;» σημείωσε ακόμα, ερωτηθείς για τη στάση της ΝΔ.

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας είπε αλήθειες, όπως ότι έχουν γίνει λάθη στη διαπραγμάτευση, ότι γ κατάργηση των μνημονίων δεν έγινε, ότι η διαγραφή χρέους δεν θα γίνει, ΕΝΦΙΑ και αφορολόγητο πάνε παραπέρα, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να εφαρμοστεί. «Είναι αλήθειες παραδοχής αδυναμιών» υπογράμμισε.

Για το θέμα της ΕΡΤ είπε ότι όπως ήταν δεν μπορούσε να προχωρήσει. «Έπρεπε να υπάρξει μία αλλαγή. Επιμέρους χειρισμοί εμφάνισαν προβληματική την απόφαση για να αλλάξει η ΕΡΤ. Δεν βοήθησε και η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η χώρα οπωσδήποτε χρειάζεται μία σοβαρή ισχυρή και υγιή δημόσια τηλεόραση».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι «ο κοινοβουλευτικός διάλογος των τελευταίων τριών μηνών, αλλά και εν μέσω κρίσης, υπολείπεται της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα και επιθυμεί η χώρα. Ο κοινοβουλευτικός διάλογος έχει ανάγκη βελτίωσης» είπε και πρόσθεσε: «Το πολιτικό περιβάλλον είναι φορτισμένο. Είμαστε λίγο πριν από το τέλος μιας διαπραγμάτευσης -είτε με συμφωνία είτε με αδιέξοδο- που κρίνει την πορεία της χώρας».