«Να αλλάξουμε την Ευρώπη χωρίς να τη γκρεμίσουμε. Να παραδώσουμε την Ευρώπη στα νέα μυαλά και να πάρουμε μια μεγαλύτερη απόσταση από αυτά που έχουν δημιουργήσει τα προβλήματα. Από τις γραφειοκρατίες, από τους κομματικούς μηχανισμούς, από τα συμφέροντα και τις συντεχνίες. Η Ευρώπη των λαών», δήλωσε από τη Βαρκελώνη ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού πραγματοποίησε σήμερα σειρά επαφών, μεταξύ άλλων, με τον πρώην πρωθυπουργό της Ισπανίας Φελίπε Γκονζάλες και τον πρώην πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Θαπατέρο.

Μετά την συνάντηση με τον ηγέτη των Ciudadanos (Πολιτών) Αλμπερτ Ριβέρα έδωσαν συνέντευξη και ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «με τους Ciudadanos μας ενώνει η Ευρώπη. Μας ενώνει η ανάγκη να κυνηγήσουμε το καινούργιο». Πρόσθεσε, επίσης,  ότι υπερασπίζεται την ανάγκη μιας μεγάλης οικογένειας, την ευρωπαϊκή οικογένεια, αλλά με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και στην πολυπολιτισμικότητα της Ευρώπης.

Οι Ciudadanos καταγράφουν μεγάλη άνοδο στις δημοσκοπήσεις και στη διάρκεια των συζητήσεων διαπιστώθηκαν πολλά κοινά σημεία με το Ποτάμι στην προσέγγισή τους στα μεγάλα σύγχρονα προβλήματα όπως οι αλλαγές στην Ευρώπη.