Την ευχή «να συνεχίσετε την παράδοση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που έχει γίνει πραγματικά μια πηγή έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης, για τον Ελληνικό Λαό γενικότερα και όχι μόνο» εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος, στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο ΔΣ - Γενικό Διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλη Ψύλο.

Από την πλευρά του, ο κ. Ψύλος αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή, υπογράμμισε τη νέα προσπάθεια, που όπως είπε «ξεκινάμε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με στροφή στην κοινωνία και στα προβλήματά της».

Εξήγησε ότι «δεν θα είναι ένα Πρακτορείο που θα απευθύνεται στα Υπουργεία μόνο, θα απευθύνεται στην κοινωνία, θα δίνει έμφαση στα προβλήματα και στη σωστή προβολή των θέσεων της χώρας στο εξωτερικό» και πρόσθεσε: «αυτό είναι υπόσχεση και σε σας προσωπικά, αλλά φυσικά και στον Ελληνικό Λαό, ο οποίος πληρώνει αγόγγυστα και το ΑΠΕ-ΜΠΕ».

 Ο κ. Ψύλος προσέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια έκδοση του εθνικού πρακτορείου για τα 100 χρόνια του, καθώς επίσης και ένα βιβλίο του αείμνηστου Ανδρέα Χριστοδουλίδη, του οποίου όπως ανέφερε, τιμάμε τη μνήμη στις 5 Ιουνίου. Απηύθυνε, μάλιστα, πρόσκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να είναι εκείνος που θα κάνει τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλακέτας, που θα φέρει το όνομα «Μέγαρο Ανδρέα Χριστοδουλίδη» στο κτίριο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το οποίο όπως σημείωσε ο κ. Ψύλος αγοράστηκε με πρωτοβουλία του Ανδρέα Χριστοδουλίδη.

 Η ανταπόκριση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου ήταν άμεση δηλώνοντας «θα είμαι εκεί».

 Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Ψύλος δήλωσε:

Συμφωνήσαμε με τη βοήθεια της Προεδρίας της Δημοκρατίας να αναδείξουμε στο εξωτερικό όλο το δυναμικό των Ελλήνων επιστημόνων, καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων, δημιουργών, φιλοσόφων. Να δείξουμε στο εξωτερικό, ως ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον πλούτο της ελληνικής διανόησης και της ελληνικής κοινωνικής ζωής.