current views are: 2

28 Απριλίου 2015
Δημοσίευση15:28

Επιμένει ο Τσίπρας σε δημοψήφισμα – «Στο τραπέζι η ρήξη» λέει η Αριστερή Πλατφόρμα

Δημοψήφισμα για συμφωνία που θα είναι εκτός του πλαισίου της λαϊκής εντολής που έλαβε στις 25 Ιανουαρίου έδειξε εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε κλειστή κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας. 

Δημοσίευση 15:28’
αρθρο-newpost

Δημοψήφισμα για συμφωνία που θα είναι εκτός του πλαισίου της λαϊκής εντολής που έλαβε στις 25 Ιανουαρίου έδειξε εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε κλειστή κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας. 

Δημοψήφισμα για συμφωνία που θα είναι εκτός του πλαισίου της λαϊκής εντολής που έλαβε στις 25 Ιανουαρίου έδειξε εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε κλειστή κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας στην Κουμουνδούρου, με την Αριστερή Πλατφόρμα να μην βλέπει με καλό μάτι τον «έντιμο συμβιβασμό».

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τα στελέχη του κόμματός του για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και επέμεινε στην άποψη που εξέφρασε χθες για την ανάγκη διεξαγωγής δημοψηφίσματος, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, που να ανταποκρίνεται στη λαϊκή εντολή. 

«Είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων» είπε ο Πρωθυπουργός, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μη επιθυμητής συμφωνίας με τους εταίρους είπε:

Σε περίπτωση που δεν έχουμε λύση εντός πλαισίου, τότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το δημοψήφισμα.

Εκτίμησε, ωστόσο, ότι δεν θα χρειαστεί να καταφύγει σε τέτοια ενέργεια, καθώς θα υπάρξει σύντομα, στις αρχές Μαΐου, μια έντιμη συμφωνία. 

Αριστερή Πλατφόρμα: Να είναι στο τραπέζι η ρήξη

Σύμφωνα με πληροφορίες, από πλευράς Αριστερής Πλατφόρμας εκφράστηκαν επιφυλάξεις κατά πόσο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «έντιμος συμβιβασμός» μια συμφωνία που θα περιέχει σκληρά μέτρα και υπό αυτό το πρίσμα τονίστηκε ότι η επιλογή της ρήξης πρέπει να είναι στο τραπέζι.

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας επισήμαναν την ανάγκη περαιτέρω συζήτησης πάνω σε κείμενα προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά τα μέλη της.

Αναγκαστικά η συζήτηση διακόπηκε και θα συνεχιστεί μεθαύριο Πέμπτη, καθώς ο κ. Τσίπρας έπρεπε να αναχωρήσει για την Λευκωσία, όπου αύριο θα πάρει μέρος στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας -Κύπρου -Αιγύπτου.

Εν των μεταξύ, η κυβέρνηση ετοιμάζει πολυνομοσχέδιο με μεταρρυθμίσεις-εσπρές προκειμένου να ξεμπλοκάρει η διαπραγμάτευση. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα βρεθεί στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποιίο θα συνεδριάσει την Πέμπτη στις 5 το απόγευμα. 


σχετικα αρθρα