current views are: 4

28 Απριλίου 2015
Δημοσίευση18:03

Σαμαράς στο ΕΛΚ: Στηρίξτε την Ελλάδα, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση

Τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται η χώρα, ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια του ΕΛΚ. 

Δημοσίευση 18:03’
αρθρο-newpost

Τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται η χώρα, ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια του ΕΛΚ. 

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς 

Τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται η χώρα, ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια του ΕΛΚ. «Δώστε στη χώρα μου μιαν ευκαιρία. Την έχει κερδίσει επάξια. Και την αξίζει», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς, στους βουλευτές της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.

«Βρίσκομαι εδώ για να σας ζητήσω να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να διασφαλίσουμε ότι όλες οι οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού, δεν θα αποδειχθούν μάταιες. Σας καλώ όλους να στηρίξετε την Ελλάδα. Όχι αυτή την κυβέρνηση ή την άλλη ή οποιαδήποτε κυβέρνηση, αλλά να στηρίξετε την ίδια την Ελλάδα, να βγει από τα προβλήματά της» είπε.

Όπως σημείωσε ο κ. Σαμαράς, στην κατάμεστη αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η σύνοδος της ευρωομάδας του ΕΛΚ, δεν βρέθηκε εκεί για να επικρίνει τη σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα, καθώς την κριτική του την κάνει στο εσωτερικό της χώρας, αλλά για να διαβεβαιώσει πως η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, υποστηρίζει ένθερμα τη συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη, υπενθυμίζοντας και το ζήτημα της αξιοπρέπειας:

Η αξιοπρέπεια μιας χώρας είναι απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση και για την Ελευθερία της και για την κοινωνική της Συνοχή. Καμία χώρα δεν μπορεί να αντέξει την εξάρτησή της από δανεικά για μακρύ χρονικό διάστημα.

«Ως Έλλην πολιτικός, είναι καθήκον μου να υπερασπίζομαι και να προωθώ τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας, τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του Ελληνικού λαού» είπε  ακόμακαι συνέχισε:

Ως Ευρωπαίος πολιτικός, και ιδιαίτερα ως πολιτικός από τις γραμμές του Λαϊκού Κόμματος, είναι καθήκον μου να υπερασπίζομαι και να προωθώ τα ιδεώδη της Ευρώπης. Να υπερασπίζομαι την Ένωσή μας στα δύσκολα, και να προωθώ οτιδήποτε μας κάνει καλύτερους. Και στις δύσκολες στιγμές και στις καλύτερες μέρες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε πως «υπάρχει μια διάχυτη αίσθηση ότι η Ελλάδα απομακρύνεται σήμερα από την υπόλοιπη Ευρώπη» και τόνισε πως καθήκον του είναι να αποτρέψει αυτή την «καταστροφική» όπως την αποκάλεσε προοπτική. 

Διαμήνυσε πως οι «ανοικτά φιλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις στην Ελλάδα (…), θα κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. 

Τόνισε εξάλλου πως η Ελλάδα «χρειάζεται σταθερότητα και τη δυνατότητα να αναπνεύσει και να βγει από την κρίση». 

«Χρειαζόμαστε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ανάπτυξη μετά από τόσα χρόνια ύφεσης. Επιστροφή στην ύφεση ξανά θα ήταν αληθινά καταστροφική» είπε.

Κατά τη διήμερη παραμονή του στο Στρασβούργο, ο κ. Σαμαρας, θα έχει κατ´ ιδιαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Shultz, τον Πρόεδρο της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, Guy Verhofstadt και τον επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Gianni Pittella.


σχετικα αρθρα