Οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της για την επίτευξη συμφωνίας τελούν «υπό καλύτερες προϋποθέσεις», ύστερα από την αλλαγή της διαπραγματευτικής ομάδας, τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Ωστόσο, ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων επανέλαβε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν με αρκετά γρήγορους ρυθμούς.

Μιλώντας στο γαλλικό κανάλι BFMTV, ο Μοσκοβισί δήλωσε: «Η συζήτηση είναι σοβαρή, τεταμένη και έχει προχωρήσει, αν και όχι αρκετά γρήγορα και με ανεπαρκή τρόπο».

«Ένα συνεπές, συνολικό και συνεκτικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων πρέπει να τεθεί τώρα στο τραπέζι» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη νέα διαπραγματευτική ομάδα ο ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε: «Έχουμε μια ομάδα που μου φαίνεται περισσότερο συνεκτική, που μου φαίνεται περισσότερο έτοιμη να κάνει μεταρρυθμίσεις».

«Παράλληλα όμως θέλω αποτελέσματα. Θεωρώ ότι αυτή η διαπραγμάτευση, που τώρα μορφοποιείται κάτω από καλύτερες προϋποθέσεις, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί» πρόσθεσε τονίζοντας ότι υπάρχει «επείγουσα ανάγκη».

Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνει και πάλι ο ίδιος τις διαπραγματεύσεις και στέλνει στις Βρυξέλλες τους δικούς του ανθρώπους, ανθρώπους με τους οποίους μπορούσε να μιλήσουμε», δήλωσε εκτιμώντας ότι «από αυτή την άποψη, είναι ένα καλό σημάδι».

Τόνισε επίσης ότι η «ΕΕ θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», ενώ δήλωσε ότι «δεν υπάρχει σχέδιο Β, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση».