current views are: 2

29 Απριλίου 2015
Δημοσίευση08:15

Δραγασάκης: Αν βρεθούμε σε αδιέξοδο, υπάρχει η λύση της προσφυγής στο λαό

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος αφήνει σε δηλώσεις στο «Κόκκινο» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Δημοσίευση 08:15’
αρθρο-newpost

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος αφήνει σε δηλώσεις στο «Κόκκινο» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος αν δεν υπάρξει συμφωνία αφήνει σε δηλώσεις στο «Κόκκινο» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Όπως τονίζει, «η συμφωνία με τους δανειστές πρέπει να περιέχει μια πολιτική που να καθιστά τη χώρα βιώσιμη. Προέχουν οι ανάγκες των πολλών, συμπλήρωσε ο αντιπροέδρος της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι, αν η κυβέρνηση βρεθεί σε αδιέξοδο, υπάρχει η λύση προσφυγής στο λαό».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσδιόρισε τον χρόνο της συμφωνίας για τις πρώτες μέρες του Μαΐου την επίτευξη τουλάχιστον μιας ενδιάμεσης συμφωνίας.

«Προχωρούμε μαθαίνοντας και γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί» πρόσθεσε και εξήγησε ότι «Σήμερα επιδιώκουμε μία συμφωνία-λύση. Δεν αρκεί όμως οποιαδήποτε λύση. Πρέπει η λύση να είναι βιώσιμη. Κλείνοντας η ενδιάμεση συμφωνία θα ανοίξει η μακρόπνοη συζήτηση για το χρέος, τα πρωτογενή πλεονάσματα, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. 

Η ενδιάμεση συμφωνία οικοδομείται σε έναν ενδιάμεσο χώρο που ήδη έχει οριοθετηθεί στη βάση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου. Τώρα πάμε σε μία minimum συμφωνία, ας την πούμε έτσι, με ενέργειες που μπορούν να πραγματοποιηθούν άμεσα. Αγωνιζόμαστε για συμφωνία που θα δώσει άμεση λύση στο ταμειακό έλλειμμα της χώρας, το οποίο δεν δημιουργήσαμε αλλά παραλάβαμε».


σχετικα αρθρα