Περισσότερες υποχωρήσεις έναντι των δανειστών είναι έτοιμη να κάνει η Ελλάδα, για να αποφύγει τις επιπτώσεις ενός «ατυχήματος», δήλωσε ο Νουριέλ Ρουμπινί.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο γνωστός οικονομολόγος σημείωσε πως «ο κίνδυνος να καταρρεύσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα υλοποιούταν αν υπάρξει ατύχημα και η Ελλάδα αποφασίσει να καθυστερήσει τις πληρωμές της προς το ΔΝΤ. Την ημέρα που θα συμβεί αυτό, θα επιταχυνθεί το bank run, η Ελλάδα θα πρέπει ουσιαστικά να επιβάλει «πάγωμα» στις καταθέσεις, έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων, και αφού θα ξεμείνει από λεφτά θα πρέπει να αρχίσει να εκδίδει IOUs».

«Νομίζω πως αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι Έλληνες θα κάνουν περισσότερες υποχωρήσεις και η απόφαση να προσπαθήσουν να 'παρακάμψουν' τον Βαρουφάκη για να κατέβουν οι τόνοι, είναι διότι οι Έλληνες γνωρίζουν πως αν συμβεί ατύχημα, αυτό θα είναι η αρχή ενός πιθανού Grexit και πως οι οικονομικές και δημοσιονομικές επιπτώσεις στις τράπεζες, στην πραγματική οικονομία, θα σήμαινε περισσότερες απώλειες για την Ελλάδα παρά για την τρόικα», υπογράμμισε ο κ. Ρουμπινί και κατέληξε: