Την ανάγκη για κόκκινες γραμμές, πεδία συμβιβασμού, αλλά και πεδία συμβιβασμού που να εντάσσονται σε πολιτικό σχέδιο, επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ, απέδωσε μεταξύ άλλων την καθυστέρηση της συμφωνίας με τους εταίρους στην... απειρία του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο» για την καθυστέρηση στη συμφωνία, αυτή οφείλεται στην επιμονή των δανειστών να συνεχιστεί το Μνημόνιο και όχι επειδή η κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο. Ωστόσο, «και εμείς είχαμε προβλήματα αφού για παράδειγμα μόνον ένας από όλο το υπουργικό συμβούλιο, μόνον ένας, είχε εμπειρία».

«Αν έχεις πολιτικό σχέδιο και αυτό δίνει διεξόδους, τότε μπορείς να δεχθείς κάποιους συμβιβασμούς» τόνισε.

Αντιθέτως, αν στο μόνο που οδηγεί ένας συμβιβασμός είναι στον επόμενο, τότε δεν έχεις λόγο να το κάνεις. «Δεν έχουμε λόγο να κάνουμε κάτι στην ενδιάμεση συμφωνία που θα μας φέρει πολύ αδύναμους στην μεγάλη διαπραγμάτευση. Δεν νομίζω ότι οι δανειστές θέλουν όλοι να ρίξουν την κυβέρνηση, ούτε όλοι θέλουν να δουν την Ελλάδα έξω από την Ευρωζώνη».

Ερωτηθείς για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη σημείωσε ότι «η κυβέρνηση ξέρει ότι η επίθεση στον Βαρουφάκη είναι επίθεση στην κυβέρνηση. Και είναι ενοχλητικός ο Βαρουφάκης επειδή ξέρει τα επιχειρήματά τους καλύτερα απ' ό,τι τα ξέρουν αυτοί. Αυτό τους ενοχλεί. Αντιθέτως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αντιπροσώπους που συμφωνούσαν σε όλα. Δεν νομίζω ότι ήταν και καλός τρόπος διαπραγμάτευσης. Ο τρόπος του Γιάνη και όλης της διαπραγματευτικής ομάδας έχει φέρει ήδη αποτελέσματα».