Στο επίκεντρο των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης βρίσκεται για μια ακόμη ημέρα ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε από αναρχικούς, ενώ βρισκόταν με τη σύζυγό του στα Εξάρχεια

Το Reuters αναφερόμενο στο περιστατικό,  τονίζει ότι η Δανάη Στράτου αγκάλιασε τον Γιάνη Βαρουφάκη για να τον προστατεύσει από την επίθεση. «Το ζεύγος είχε μόλις ολοκληρώσει ένα δείπνο με φίλους στην μποέμικη περιοχή των Εξαρχείων, που συχνά λαμβάνουν χώρα ταραχές από διαδηλωτές της Αριστεράς, όταν μια ομάδα αναρχικών μπήκε στην αυλή του εστιατορίου, ζητώντας του να φύγει από την "περιοχή τους"», μεταδίδει το Reuters. 

Ο Independent γράφει ότι ο έλληνας «ροκ σταρ», υπουργός Οικονομικών, σώθηκε από την αγκαλιά της συζύγου έπειτα από επίθεση αναρχικών σε εστιατόριο της Αθήνας, ενώ το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι «ο Γιάνης Βαρουφάκης και η σύζυγός του δέχθηκαν επίθεση από αναρχικούς σε εστιατόριο στην Αθήνα»

To γερμανικό Spiegel αναφέρει στο ρεπορτάζ του: «Ο Βαρουφάκης κατήγγειλε επίθεση από αναρχικούς». «Από ένα ήσυχο δείπνο εξελίχθηκε σε μια δύσκολη κατάσταση για τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας» αναφέρει για το περιστατικό το γερμανικό περιοδικό, το οποίο επισημαίνει ότι οι επιτιθέμενοι φορούσαν μάσκες και πως στη συνέχεια παρενέβη η σύζυγος του υπουργού Δανάη Στράτου.

Ο Guardian αναφέρεται στην απάντηση του υπουργού Οικονομικών για το περιστατικό, σημειώνοντας ότι «ο ειλικρινής υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας και η σύζυγός του δέχθηκαν επίθεση από αναρχικούς την ώρα που δειπνούσαν σε εστιατόριο της Αθήνας».

To BBC γράφει ότι «ο Γιάνης Βαρουφάκης δέχθηκε επίθεση από νεολαίους» και ότι «περιέγραψε ο ίδιος το πώς εκείνος και η σύζυγός του δέχθηκαν επίθεση από μια ομάδα νεολαίων σε εστιατόριο της Αθήνας αργά το βράδυ της Τρίτης. Ο υπουργός λέει ότι το ζευγάρι ήταν με μία φίλη όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με “αντιεξουσιαστές” που τους πέταξαν γυάλινα αντικείμενα».

Τέλος, η γαλλική Le Monde κάνει λόγο για «διαπραγματεύση του υπουργού Οικονομικών με εκνευρισμένους αναρχικούς».