Με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε τον ρόλο της Περιφέρειας στην ανθρωπιστική κρίση.

Ο κ. Παυλόπουλος αφού συνεχάρη την κ. Δούρου για τις δυο διαλέξεις της στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, έκανε ειδική αναφορά σε δυο σημεία αυτών (των διαλέξεων) για την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε επίπεδο Περιφέρειας: Το πρώτο αφορά, όπως είπε, την σχέση της Περιφέρειας με την Κεντρική Διοίκηση και το δεύτερο αφορά τον ρόλο της Περιφέρειας στην ανθρωπιστική κρίση, υπογραμμίζοντας, ότι ήταν πολύ σημαντικά και δίνουν και μια εικόνα της Ελλάδας προς τα έξω, πράγμα πολύ σημαντικό αυτή την εποχή.

Η περιφερειάρχης Αττικής, αφού ευχήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η θητεία του να σφραγίσει την ιστορία της νεώτερης Ελλάδας, σε τόσο κρίσιμες στιγμές, σημείωσε ότι έχει γίνει αντιληπτή από την πλειονότητα των συμπολιτών μας, η προσπάθεια που καταβάλλει ο κ. Παυλόπουλος, τόσο εντός και εκτός της πατρίδας, όσο και με πρόσφατες παρεμβάσεις στον διεθνή Τύπο. «Και αυτό είναι ελπίδα ότι όντως θα σφραγίσει η νέα θητεία του Προέδρου της χώρας μας με διαφορετικό τρόπο», υπογράμμισε.

Αναφερόμενη στον δεύτερο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η κ. Δούρου ανέφερε ότι «ήδη είχαμε κάποια δείγματα, με αφορμή τα αποθεματικά» και προσέθεσε ότι ο θεσμός «θα είναι παρών στην εθνική προσπάθεια».

«Νομίζω, και εκφράζω το σύνολο των περιφερειαρχών, ότι θα λειτουργήσουμε με εκείνον τον τρόπο, που θα αθροίσουμε στην δυναμική της προσπάθειας που κάνουμε για την πατρίδα», προσέθεσε.

Εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου η κ. Δούρου δήλωσε :

Είχαμε την ευκαιρία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μιλήσουμε αρκετή ώρα και να τον ενημερώσω δια ζώσης για τη δουλειά που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, την Περιφέρεια Αττικής. Μια δουλειά συστηματική, μια δουλειά σε βάθος που έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει χειροπιαστά αποτελέσματα. Καθώς και για τον ρόλο των Περιφερειών της πατρίδας μας, που οφείλει να είναι εκείνος που θα συνδράμει την εθνική συλλογική προσπάθεια. Θέλω να πω ότι δίνουμε μια καθημερινή μάχη ενάντια και στις παθογένειες μιας δημόσιας διοίκησης που χρειάζεται έγκαιρα σοβαρές μεταρρυθμίσεις για να μην έχουμε, ανάμεσα στα τόσα πολλά, να αντιπαλέψουμε παθογένειες που αφορούν αδιαφάνεια και πελατειακές λογικές. Ως έγκριτος συνταγματολόγος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όλα αυτά τα γνωρίζει, τα επισημαίνει και γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως η τοπική αυτοδιοίκηση αυτή τη στιγμή πρέπει να συνδράμει σε μια εθνική συλλογική προσπάθεια που υπερβαίνει τα ελληνικά σύνορα.