current views are: 2

29 Απριλίου 2015
Δημοσίευση11:44

Σαμαράς: Στήριξη στην Ελλάδα – Να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διμερών επαφών του προέδρου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά στο Στρασβούργο. 

Δημοσίευση 11:44’
αρθρο-newpost

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διμερών επαφών του προέδρου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά στο Στρασβούργο. 

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διμερών επαφών του προέδρου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά στο Στρασβούργο. 

«Μετά την ομιλία μου στο Ευρωπαϊκο Λαϊκό Κόμμα, συναντήθηκα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, με τον πρόεδρο της ομάδας των Φιλελευθέρων, Γκι Φέρχοφσταντ και τον πρόεδρο των Σοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλα. Αντικείμενο των επαφών ήταν το πώς θα διασφαλίσουμε την ευρωπαϊκη προοπτική  της χώρας, για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού. Είμαι βέβαιος ότι και οι τρεις συνομιλητές μου συμμερίστηκαν και συμμερίζονται την άποψη αυτή».

Οι επαφές του κ. Σαμαρά άρχισαν με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον κ. Σουλτς στο γραφείο του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, για περισσότερο απο μισή ώρα, σε πολύ καλό κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε στον κορυφαίο ευρωπαίο αξιωματούχο την ανάγκη να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να μην πάνε χαμένες οι μεγάλες και οδυνηρές θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια. 

Αμέσως μετά ο κ. Σαμαρας συναντήθηκε και με τον έλληνα Επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού, σε σχέση και τις πρωτοβουλίες που πήρε ο κ. Αβραμόπουλος για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ενώ υπήρξε ενημέρωση και για τις θέσεις της Κομισιόν.


σχετικα αρθρα