Αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής βρέθηκαν στο προεδρικό Μέγαρο όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Στην επίσκεψη ήταν παρόντες οι προπονητές τους, ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας κ. Αθανάσιος Βασιλειάδης.

Ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού συνεχάρη τους αθλητές δήλωσε ότι η Πολιτεία πολλές φορές τους ξεχνάει.

«Συνηθίζουμε να αναγνωρίζουμε στους αθλητές μας ιδίως, αυτό που τους ανήκει όταν είναι στην κορυφή. Ξεχνάμε, όμως, πολλές φορές- και αυτό είναι μια δημόσια συγγνώμη εκ μέρους μου από την πλευρά της Πολιτείας- ότι εσείς ώσπου να φθάσετε εκεί, κάνετε έναν μεγάλο αγώνα. Στον οποίον η Πολιτεία πολλές φορές είναι απούσα. Η Πολιτεία ξεχνάει ότι στον αθλητισμό ο άνθρωπος δίνει τα πάντα, αλλά έχει και μια ζωή στη συνέχεια. Τον καιρό που εσείς αθλείσθε, άλλοι νέοι άνθρωποι ετοιμάζονται για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Αυτό δεν επιτρέπεται να μην το λαμβάνουμε υπόψιν, όταν πλέον αφού δεν μπορείτε να συμβάλετε στο πλαίσιο του αθλητισμού, πρέπει να έχετε την ζωή που σας αξίζει».

Καταλήγοντας ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε: «Αυτή την συγγνώμη θέλω να την εκφράσω δημόσια. Προσθέτω δε ότι ελπίζω πως αυτή η νοοτροπία θα αλλάξει. Γι΄αυτό είμαστε εδώ με τον υπουργό. Ελπίζω πραγματικά στο μέλλον να μπορούμε να σας λέμε συγχαρητήρια όχι μόνο γι΄αυτό που κάνετε τώρα, αλλά και για την πορεία της ζωής σας στη συνέχεια. Και πάλι σας ευχαριστούμε πολύ, να είναι ο Θεός μαζί σας και να αγωνίζεσθε για να δίνετε το δικό σας παράδειγμα».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής, σημείωσε ότι η Ομοσπονδία έχει τιμήσει και τη χώρα και το άθλημα και την ελληνική νεολαία δια των πρωταθλητών και αγωνιζόμενων αθλητών.

Από την πλευρά του ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε ότι «αυτές οι στιγμές μας δυναμώνουν κύριε Πρόεδρε» και πρόσθεσε: «σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε, διότι αυτό επιβάλλει το δικό μας καθήκον και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, για να δικαιώσουμε ακόμη μια φορά τη χώρα και εσάς και των υπολοίπων που μας βοηθούν».