Αιχμές κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους άφησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, εκφράζοντας, ωστόσο την ελπίδα να έρθει μία καλή συμφωνία.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας είπε ότι μπορούμε να ξεχάσουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, παραδέχθηκε ότι η διαπραγμάτευση μέχρι στιγμής έχει αποτύχει και είπε το ανεκδιήγητο για το δημοψήφισμα».

Και σημείωσε: «Δεν μπορώ να καταλάβω ποιο θα είναι το θέμα του. Αν πετύχει μία κακή συμφωνία θα πει στον λαό "δεχτείτε μία κακή συμφωνία"»;

Αρνήθηκε ότι η ΝΔ επιχαίρει για μία κακή εξέλιξη των διαπραγματεύσεων λέγοντας ότι «ήταν συγκινητική η ομιλία Σαμαρά στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Είναι μία κρίσιμη εθνική στιγμή».

Σε ερώτηση για το ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε:

Εκεί που μείναμε εμείς και τα σπάσαμε ήταν το e-mail Χαρούβελη. Παίρνουμε το e-mail και λέμε ότι η δική μας κόκκινη γραμμή είναι καλύτερη από αυτό. Εμείς δεν ήμασταν διατεθειμένοι να προχωρήσουμε. Εγώ δεν θέλω μείωση μισθών και συντάξεων. Θέλω μία συμφωνία-πακέτο καλύτερη από αυτή που θα μπορούσαμε να πετύχουμε εμείς, αλλά να διατηρεί τη χώρα στην Ευρωζώνη.

Η κυρία Ασημακοπούλου τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευθύνη που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό. Δεν είναι κακό που ελπίζει ο κόσμος. Σαν Ελληνίδα ελπίζω να φέρει ο κ. Τσίπρας μία καλύτερη συμφωνία για τη χώρα κι ας μη συμφωνώ κομματικά».

«Δεν έχει τεθεί θέμα ηγεσίας, εκτός από τον κ. Σαμαρά. Δεν υπάρχει θέμα» σχολίασε, ερωτηθείσα για τα εσωκομματικά.