Αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα έρθει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και την εκπομπή Online με την Όλγα Τρέμη και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο κ. Βούτσης άφησε αιχμές κατά των εταίρων, λέγοντας ότι «ήθελαν να παραδοθεί η κυβέρνηση σε νέο μνημόνιο».

«Η ΕΕ είναι εκτός των κανόνων της απέναντι στην Ελλάδα εδώ και μήνες. Μας χρωστάνε και δεν μας δίνουν ρευστότητα για να πάθει η χώρα ασφυξία» είπε και συνέχισε τονίζοντας πως οι εταίροι «θα υποχωρήσουν γιατί από την πλευρά μας δεν υποχωρούμε από τις γραμμές μας».

«Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία αύξηση φορολόγησης, θα είμαστε μεροληπτικοί υπέρ των νέων ανθρώπων που βγαίνουν από τα πανεπιστήμια» είπε ο επίσης.

Ο κ. Βούτσης είπε ότι η κυβέρνηση απολαμβάνει της στήριξης της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου με πολιτική προέλευση από όλα τα κόμματα ανεξαρτήτως ψήφου στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, «και κρατήστε το αυτό», όπως ανέφερε. «Δεν υποχωρούμε στις γραμμές που έχουν σχέση με την επιβίωση του λαού, θα υποχωρήσουν» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO, τόνισε πως «οι Οι πολίτες λένε πολλά “όχι” στην κυβέρνηση. “Όχι” σε ρήξη, “όχι” στο δημοψήφισμα, “όχι” στη διγλωσσία και τον ερασιτεχνισμό».

Συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι ο «κ. Τσίπρας δεν έκανε καλή συμφωνία γιατί δεν εξασφάλισε χρηματοδότηση».

«Όφειλε να βάλει τη ρευστότητα από την ΕΚΤ στο χαρτί της συμφωνίας» εξήγησε.

Κριτική άσκησε ο κ. Μητσοτάκης και στο νομοσχέδιο για τις ευνοϊκές διατάξεις σε βαρυποινίτες με μεγάλο ποσοστό αναπηρίας. «Οι τρομοκράτες απεργοί πείνας είχαν πέντε αιτήματα. Με το νομοσχέδιο εκπληρώθηκαν και τα πέντε. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την πρεμούρα της αριστερής κυβέρνησης» είπε χαρακτηριστικά.