Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Στο υπουργικό συμβούλιο συζητείται σήμερα το προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα που θα περιλαμβάνει η συμφωνία με τους δανειστές την ώρα που ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με την αρθρογραφία του τάσσεται ακόμη και υπέρ της ρήξης εφόσον οι εταίροι συνεχίσουν τους εκβιασμούς στην χώρα μας με τον «μπαμπούλα» της χρηματοδότησης. 

Την ίδια ώρα στο Brussels Group δεν θα παρουσιαστεί το πολυνομοσχέδιο καθώς το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί πρώτα να κλείσει η συμφωνία κι έπειτα να παρουσιάσει το περιεχόμενο του. Εφόσον βεβαίως η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί αυτό θα κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή. 

Το νέο στοιχείο του Brussels Group είναι και η σύνθεσή του. Ούτε ένας συνεργάτης του Γιάνη Βαρουφάκη δεν συμμετέχει στην νέα ομάδα της διαπραγμάτευσης οποίας προΐσταται ο Γιώργος Χουλιαράκης την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας έχει στείλει τρεις στενούς του συνεργάτες, ενώ στις Βρυξέλλες έχουν μεταβεί και από ένας συνεργάτης των υπευθύνων  του οικονομικού επιτελείου δηλαδή των κ.κ. Δραγασάκη, Σταθάκη και Τσακαλώτου. Ούτε ένας όμως συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών. 

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επαναλάβει στο υπουργικό ότι στόχος του παραμένει ένας έντιμος συμβιβασμός εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι σε λίγες ημέρες θα κλείσει και η συμφωνία. Ο χρόνος τρέχει και ο πρωθυπουργός θα πει στους υπουργούς ότι η συμφωνία θα πρέπει να κλείσει έως τις αρχές Μαΐου το αργότερα προκειμένου η χώρα να μην βρεθεί εκ νέου με την απειλή της έλλειψης ρευστότητας. 

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι η συμφωνία ακόμη και μίνιμουμ όπως την προσδιόρισε χθες ο Γιάννης Δραγασάκης θα πρέπει να περάσει από τις Συμπληγάδες της Αριστεράς Πλατφόρμας και όχι μόνο γι’ αυτό και ήδη ξεκίνησε το ψυχολογικό μασάζ σε κομματικά και κυβερνητικά στελέχη που διατηρούν επιφυλάξεις για τις υποχωρήσεις που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση.

Το άρθρο Λαφαζάνη προκάλεσε ένα σχετικό μούδιασμα στο Μέγαρο Μαξίμου, όμως οι επιτελείς του ευελπιστούν ότι με την εξαντλητική συζήτηση και οι διαφωνούντες θα πεισθούν ότι προέχει η σωτηρία της χώρας.