Δεν αποκλείει νέες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου εάν υπάρξουν «έκτακτες και απρόβλεπτες εξελίξεις» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» τονίζει, μεταξύ άλλων πως «είμαστε το πορτοφόλι του κράτους και επιδιώκουμε τη συνετή διαχείριση του περιεχομένου του» και προσθέτει «ότι κάθε κίνηση της κυβέρνησης και ειδικότερα του Αλέξη Τσίπρα, εύλογα αποσκοπεί στο να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα». 

Ο κ. Μάρδας εξηγεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να νομοθετήσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου λέγοντας ότι «ήταν ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια που είχαμε στη διάθεσή μας, λόγω ενός έκτακτου προβλήματα ρευστότητας που θα αντιμετωπίζαμε κάποιες μέρες πριν το τέλος του Απριλίου. Δεν ήταν εύκολη απόφαση, καθώς δεν είναι ο τρόπος που θέλουμε να νομοθετούμε αλλά όπως είδατε σε σύντομο χρόνο η εν λόγω Πράξη έγινε νόμος». 
Θα ακολουθήσουν κι άλλες ΠΝΠ

Στην ερώτηση εάν θα ακολουθήσουν κι άλλες ο Δημήτρης Μάρδας ξεκαθαρίζει ότι «η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπεται από το Σύνταγμα σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όμοιες αυτής που αντιμετωπίσαμε. Είναι μια διαδικασία που δεν μας ευχαριστεί, αλλά όταν υπάρχουν έκτακτες και απρόβλεπτες εξελίξεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, τότε, αν δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια προσφέρει μια λύση. Το ζητούμενο όμως είναι ένα και μοναδικό: η ΠΝΠ να γίνει το συντομότερο δυνατό νόμος. Ετσι αντιμετωπίζεται κάθε αδυναμία και κριτική».