Στον υπουργό Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφέρεται με αιχμές η Telegraph σχολιάζοντας τις δηλώσεις του για Grexit, σημειώνοντας ότι είναι ο... ταραξίας του ΣΥΡΙΖΑ. Tο δημοσίευμα συνοδεύεται από ένα γράφιτι που απεικονίζει τον πρωθυπουργό ως... Χριστό.

Μάλιστα ή λεζάντα είναι «Τσίπρους Christ», μιας και η εφημερίδα υποστήριζει ότι ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κρατήσει τις λεπτές γραμμές στο κόμμα του, ενώ σημειώνει: «Αλέξης ο Σωτήρας, ο χρόνος για την αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας τελειώνει και πρέπει να αποφευχθεί μια πτώχευση».

Όπως αναφέρει η Telegraph, ο κ. Τσίπρας ελπίζει ότι μια ανανεωμένη διαπραγματευτική ομάδα θα σπάσει επιτέλους το αδιέξοδο των δύο μηνών και την ίδια ώρα ο υπουργός Ενέργειας διαμηνεύει ότι δεν θα παραδοθεί στους διεθνείς δανειστές.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι υπάρχει βαθύ σχίσμα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος για το μέλλον στην Ελλάδα στο ενιαίο νόμισμα, και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει «κανένας συμβιβασμός» με τις δυνάμεις των πιστωτών, οι οποίοι ζητούσαν «υποταγή και παράδοση» από την κυβέρνησή του.

«Η κυβέρνησή μας δεν θα υποταχθεί, ούτε θα παραδοθεί», έγραψε ο κ. Λαφαζάνης σε ελληνική εφημερίδα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτεί μια συμφωνία που θα ήταν ασυμβίβαστη με τις δεσμεύσεις της». 

Αν οι «εταίροι» μας και το ΔΝΤ πιστεύουν ότι θα μας εκβιάσουν χρησιμοποιώντας την άρνηση της χρηματοδότησης ως όπλο, και ότι θα τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό για πάντα με τη χρήση του «μπαμπούλα», δηλαδή ενός εθνικού νομίσματος, είναι παραπλανημένοι.

Ο υπουργός ενέργειας, ο οποίος έχει σχέσεις με τη Μόσχα, υπήρξε ένας από τους πιο αυστηρούς επικριτές των σχεδίων της τρόικας να είναι χαμηλότερες από τις υποσχέσεις της Αθήνας για την αντιμετώπιση στην Ελλάδα «ανθρωπιστική κρίση» μέσω της αύξησης των μισθών και των συντάξεων για τους φτωχότερους.