Για μια προκαταρκτική συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο, την οποία επιδιώκουν η ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές στην ευρωζώνη, κάνει λόγο το Bloomberg.

«Δεδομένου ότι η Ελλάδα ενδεχομένως να βρεθεί αντιμέτωπη με κρίση ρευστότητας από την επόμενη εβδομάδα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε συνάντηση αξιωματούχων της ευρωζώνης να επιδιώξουν εντατικές διαπραγματεύσεις από την Πέμπτη με στόχο προκαταρκτικής συμφωνίας μέχρι τις 3 Μαΐου» σημειώνει το ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με πηγές του «στόχος θα είναι η υπογραφή της συμφωνίας στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup της 11ης Μαΐου». 

Αναζητώντας συμβιβασμούς η ελληνική κυβέρνηση εν μέσω ισχυρών πιέσεων από τους δανειστές, προβάλλει το χαρτί Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις αναφέρει το διεθνές πρακτορείο.

«Παράγοντας κλειδί στην ενδεχόμενη άρση του αδιεξόδου ίσως αποδειχθεί η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει και να παίξει σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για να συμβάλει ευρύτερα στη διαδικασία. Αυτό ενδεχομένως να δώσει το σήμα ότι η κυβέρνησή του μπορεί επιτέλους να έχει τη βούληση να πράξει όσα απαιτούνται για να ξεκλειδώσουν τα απαραίτητα κεφάλαια στήριξης», καταλήγει το άρθρο.