Διέψευσε τις πληροφορίες για μείωση των επικουρικών συντάξεων, την αύξηση του ΦΠΑ και την ακύρωση της δέσμευσης για καταβολή της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» ο υπουργός οικονομικών εκτίμησε ότι σύντομα θα επιτευχθεί ενδιάμεση συμφωνία που θα ανοίξει όπως είπε τη κάνουλα της ρευστότητας και θα δώσει τη δυνατότητα για τη σκληρή διαπραγμάτευση του Ιουνίου για μια συμφωνία – λύση που θα επιτρέψει την πραγματική ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

«Η Ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη για μια έντιμη λύση που θα απελευθερώσει την χρηματική βοήθεια από τους εταίρους και θα τερματίσει την οικονομική ασφυξία που έχουν οδηγήσει την χώρα τα μνημόνια», είπε και πρόσθεσε πως «μακάρι να είχαμε τελειώσει εδώ και δύο μήνες όλες τις διαπραγματεύσεις, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι οι περιστάσεις και οι ανάγκες που πρέπει να λύσουμε με τους εταίρους είναι κάτι που προέχει, κάτι που δεν το επιλέξαμε αλλά το παραλάβαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις». 


Για τις «διαρροές» του διεθνούς τύπου είπε πως «όταν έχεις να τα βάλεις με μια αδίστακτη προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης τότε πρέπει να περιμένεις τα πάντα [...] Πριν την Ρίγα είχαν ξεκινήσει προσπάθειες δολιοφθοράς εις βάρος μου, οι οποίες βέβαια έχουν ως στόχο την κυβέρνηση της Ελλάδας, και που ουσιαστικά προσπαθούν να πλήξουν την απόφαση του ελληνικού λαού να εναντιωθεί στις πολιτικές λιτότητας». 


«Σε συμφωνία με τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, των συνεργατών μου και με την υπόλοιπη κυβέρνηση, η αλλαγή στην διαπραγματευτική ομάδα», ήταν το σχόλιό του για την ομάδα διαπραγματεύσεων, ενώ συμπλήρωσε λέγοντας ότι , «σε κοινό στρατηγικό πλαίσιο συνεδριάζει η ομάδα από την αρχή της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων, απλώς τώρα απέκτησε και τίτλο».

Για τον ΕΝΦΙΑ είπε πως «είναι ένας αποκρουστικός φόρος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι στην προτεραιότητά μας να τον αλλάξουμε» και προχώρησε πως τις επόμενες εβδομάδες και άλλα θέματα εκτός από τον ΕΝΦΙΑ θα μπουν σε μια σειρά προτεραιότητας: «Αυτό που προέχει είναι η κυβερνώσα αριστερα να πετύχει μια συμφωνία λύσης. Στο πλαίσιο αυτό να είστε σίγουροι ότι ο ΕΝΦΙΑ θα είναι το πρώτο μνημονιακό μέτρο που θα σταλει στο πυρ το εξώτερο».