Με τον τίτλο «Τελειώνει ο χρόνος του Τσίπρα», η Die Welt τονίζει σε σημερινό της άρθρο, τονίζει ότι ο Πρωθυπουργός βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση και διερωτάται για πόσο καιρό μπορεί η Ελλάδα να μην λαμβάνει βοήθεια και παράλληλα να συνεχίζει να πληρώνει τους μισθούς και τις υποχρεώσεις της.

«Την προηγούμενη εβδομάδα η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων όλων των φορέων του δημοσίου προκειμένου να καλύψει τις εσωτερικές της ανάγκες» σημειώνει η Welt και αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο με τη δέσμη μέτρων με τα οποία η κυβέρνηση επιδιώκει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων. «Σήμερα θα μπορούσε να συζητηθεί στο Κοινοβούλιο. Το ερώτημα είναι αν αυτό το πακέτο θα είναι αρκετό» σημειώνει. 

Και συνεχίζει:

Η Ελλάδα φαίνεται όλο και πιο αποφασισμένη να καταπολεμήσει τη διαφθορά και να προχωρήσει σε μέτρα κατά της φοροδιαφυγής. Ωστόσο, οι διεθνείς πιστωτές απαιτούν  αλλαγές κυρίως στην αγορά εργασίας και το συνταξιοδοτικό.

Με αιχμή τις απαιτήσεις των δανειστών, σημειώνει τις πρωτοβουλίες που έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας πάνω του τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Σύμφωνα με διπλωματικούς κξύκλους που επικαλείται η Welt, ο έλληνας Πρωθυπουργός είχε εμπιστευτική συνομιλία την περασμένη εβδομάδα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι θα προωθήσει μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, αναφέρεται στην αλλαγή της διαπραγματευτικής ομάδας με τον περιορισμόι αρμοδιοτήτων του Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ καταλήγει στην προσδοκία του έλληνα Πρωθυπουργού να κλείσει τη συμφωνία μέχρι τις 9 Μαΐου, προκειμένου τοι μεταρρυθμιστικό πακέτο να τεθεί ενώπιον του Euroigroup στις 11 Μαΐου.