Ένα γενικό πλαίσιο για τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στο Brussels Group, που συνεδριάζει αυτή την ώρα, ο επικεφαλής της διαπραγμάτευσης, Γιώργος Χουλιαράκης.

Οι Βρυξέλλες δεν βλέπουν συμφωνία μέχρι την Κυριακή, παρά τις προσδοκίες της Αθήνας, ωστόσο τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται στο κτίριο της ελληνικής αντιπροσωπείας θα συζητήσουν επί ενός προσχεδίου μεταρρυθμίσεων που προτείνει η κυβέρνηση. 

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν τρεις συνεργάτες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ένας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ένας του συντονιστή της διαπραγμάτευσης και αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και ένας απεσταλμένος του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη.

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι έχουν μια πρώτη θετική ανταπόκριση από τους δανειστές, για τον λόγο αυτό καθυστέρησαν και τη συζήτηση του νομοσχεδίου - σκούπα στο υπουργικό Συμβούλιο, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, «για λόγους διαπραγματευτικής τακτικής». 

Η Κομισιόν, από την πλευρά της, εκφράζει ικανοποίηση για την εμβάθυνση και εντατικοποίηση των επαφών ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια Ελλάδας-εταίρων.