Δεν θα ψηφίσει πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τον ΕΝΦΙΑ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης.   

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm o βουλευτής, ερωτηθείς σχετικά απάντησε αρνητικά σημειώνοντας ακόμα ότι «ούτε ο ΕΝΦΙΑ θα περάσει, ούτε άλλη έκτακτη εισφορά».

Ο κ. Μιχελογιαννάκης πρόσθεσε ότι εξελέγη πρώτος βουλευτής στην Κρήτη με βάση τις δεσμεύσεις για κατάργηση ΕΝΦΙΑ, για το αφορολόγητο και μη επιβολή έκτακτης εισφοράς. Για τον φόρο ακινήτων είπε, ότι «θα τον καταργήσουμε».

Σχολιάζοντας το ότι δεν θα πάει στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο το πολυνομοσχέδιο ανέφερε ότι «επειδή δεν θα περάσει δεν σημαίνει ότι δεν θα περάσει από την Κ.Ο. την Κεντρική Επιτροπή και την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι πολύ σημαντικό ότι σε 3-4 μέρες από τώρα θα αναγκαστούμε να κλανουμε πράξη την απόφαση του ΣτΕ, διότι αυτά αναδρομικά κρίθηκαν αντισυνταγματικά. Κοστίζουν 2 δισ. ευρώ, ουαί κι αλίμονο αν δεν τα δώσουμε».

Εάν δεν προκύψει συμφωνία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν πάμε σε καμία ρήξη. «Θα παραδώσουμε στο ελληνικό λαό το ερώτημα, όχι ευρώ ή δραχμή, αλλά αν δέχεστε τη συμφωνία ή όχι».