«Στηρίζουμε όποια σοβαρή προσπάθεια κάνει η κυβέρνηση, γιατί οφείλουμε να στηρίξουμε τη χώρα, αλλά πρέπει να μας πείσουν με συγκεκριμένες προτάσεις», δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Μιλώντας στον Real Fm και την εκπομπή των Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε:

Ψηφίσαμε ήδη το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις, αλλά δεν θα μπορούσαμε να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο για την αποφυλάκιση των τρομοκρατών.

«Βεβαίως να δώσουμε χρόνο στην κυβέρνηση και περιθώριο», πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε πως «Δεν κάνουμε σκληρή αντιπολίτευση, αν και έχει δοθεί πολλές φορές η ευκαιρία, γιατί το ζητούμενο τώρα είναι να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Προσπαθούμε με πατριωτικό τρόπο να στηρίξουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης». 

«Το πρόβλημα η κυβέρνηση το έχει τα ίδια της τα στελέχη», είπε ακόμη, ενώ όσον αφορά στις συζητήσεις που γίνονται για την αλλαγή ηγεσίας της ΝΔ, ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε:

Μεγαλύτερη κινητικότητα υπάρχει για να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Σε μια εβδομάδα μπορεί να οδηγηθούμε σε δημοψήφισμα. Προέχει η μοίρα της χώρας, οποιαδήποτε άλλη συζήτηση έρχεται δεύτερη.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, ο βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ο βασικός πυλώνας του κυβερνητικού σχήματος, υπάρχει συστηματική αποδυνάμωση». 

«Θα περίμενε κανείς η απώλεια που καταγράφει το κυβερνών κόμμα να μεταφέρεται στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά αυτή την ώρα δεν συζητούμε με κανόνες κανονικών συνθηκών», κατέληξε.