Η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για όλα ενδεχόμενα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σχετικά με την διαπραγμάτευση Αθήνας-εταίρων.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο ολλανδός ΥΠΟΙΚ ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντηση με μέλη του ολλανδικού κοινοβουλίου για το εάν υπάρχει «Plan B» για την Ελλάδα. Και απάντησε:

Η ερώτηση είναι εάν η Ολλανδία είναι προετοιμασμένη ή εάν η Ευρωζώνη για αυτά τα ενδεχόμενα. Η απάντηση είναι "ναι".

Παράλληλα, σύμφωνα με το Bloomberg, μιλώντας ενώπιον βουλευτών δήλωσε επίσης ότι «επιδιώκουμε μία σταθερή συμφωνία που θα οδηγήσει σε μέτρα μεταρρυθμίσεων».

Ο ίδιος σημείωσε, ακόμη, ότι το ελληνικό πακέτο μεταρρυθμίσεων μπορεί να περιλαμβάνει τον κατώτατο μισθό.

Τέλος, επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτηση και αποφασίζει μόνη της για την προσαρμογή του ορίου του ELA.

ΔΝΤ: Δεν αναμένουμε Grexit, εξετάζουμε όλα τα σενάρια...

Την ίδια ώρα, δεν αναμένει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά εξετάζει πάντα όλα τα σενάρια, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Τζέρι Ράις, επαναλαμβάνοντας ότι αναμένεται από την Αθήνα ένα σαφές πακέτο.

Κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον, ο κ. Ράις είπε ότι «δεν αναμένουμε έξοδο της Ελλάδας, έχει εκφραστεί ξεκάθαρα η ελληνική κυβέρνηση. Θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα προς την κατεύθυνση αυτή» ενώ σε επίμονες ερωτήσεις για το περίφημο non paper του Spiegel με αντικείμενο την προετοιμασία Grexit είπε:

Αναζητούμε πάντα διαφορετικά σενάρια όπως κάνουμε πάντα, με όλες τις χώρες. Είναι κομμάτι της δουλειάς μας.