current views are: 1

30 Απριλίου 2015
Δημοσίευση16:42

Τσίπρας: «Κοντά σε συμφωνία εντός λαϊκής εντολής και κόκκινων γραμμών»

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων και και τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης ενημέρωσε ο Πρωθυπουργός, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Δημοσίευση 16:42’
αρθρο-newpost

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων και και τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης ενημέρωσε ο Πρωθυπουργός, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων και και τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης ενημέρωσε ο Πρωθυπουργός, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο,  η συνεδρίαση του οποίου ολοκληρώθηκε μισή ώρα μετά τις 11. 

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους υπουργούς για την πορεία των διαπραγματεύσεων και ανέλυσε όλες τις εξελίξεις, καθώς και το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση για τα ανοιχτά ζητήματα και όσα τίθενεται από την πλευρά των θεσμών.

Η αίσθηση που υπάρχει στην κυβέρνηση είναι οτι έχει επέλθει σημαντική πρόοδος που επιβεβαιώθηκε στο EWG και στο BG σήμερα. «Πιστεύουμε οτι θα είμαστε κοντά σε ενδιάμεση συμφωνία το επόμενο χρονικό διάστημα» ανέφερε κυβερνητική πηγή, σημειώνοντας ότι η συμφωνία πρέπει να πάρει πράσινο φως από τις Βρυξέλλες και στη συνέχεια από το Eurogroup.

«Θελουμε να έχουμε τελειωσει και να επικυρωθεί  πριν από τις 11 Μαΐου και ενδεχομένως να ζητηθεί  έκτακτο eurogroup, ανάλογα με την εξέλιξη διαπραγματεύσεων» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Το πολυνομοσχέδιο δεν συζητήθηκε εκτενώς, ωστόσο στο πλαίσιο της ενημέρωσης μπήκαν οι θεματικές της διαπραγμάτευσης και παρουσιάστηκε ουσιαστικά ενα περίγραμμα των προτεινόμενων μέτρων. «Δεν θέλαμε να το φέρουμε στο υπουργικό γιατί οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη και εφοσον δεν ξέρουμε αν υπάρχει διάθεση για λύση και από την άλλη πλευρά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του οτι είμαστε κοντά σε συμφωνία που θα κινείται στο πλαίσιο λαϊκής εντολής και θα ορίζεται από τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης και χαρακτήρισε τις επόμενες ημέρες μέχρι την Κυριακή, πολύ σημαντικές για τη συμφωνία.

 


σχετικα αρθρα