Σε ναυάγιο οδηγήθηκε η ενδιάμεση συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους καθώς οι εκβιασμοί των δανειστών έπιασαν τόπο και οδηγούν πλέον σε μία λύση πακέτο για όλα τα θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, η στάση και η συμπεριφορά των δανειστών ήταν αυτή που οδήγησε στο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη της ενδιάμεσης συμφωνίας όπως προβλεπόταν από τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε από ελληνικής πλευράς να αποσυρθεί από το τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου και το πολυνομοσχέδιο καθώς πλέον οι δανειστές οδηγούν την Ελλάδα σε μία λύση πακέτο.

Πλέον οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται βήμα βήμα με στόχο όμως μια νέα ολοκληρωμένη συμφωνία που θα αφορά όλους τους τομείς.

Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη αποδεικνύεται πως όλες οι καθυστερήσεις που παρατηρούνταν από τον Φεβρουάριο και μέχρι σήμερα και που χρεώνονταν στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, προκαλούνταν τεχνηέντως από τις Βρυξέλλες, με πληροφορίες να χρεώνουν τις καθυστερήσεις στο πρόσωπο του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Αποκωδικοποιώντας εκ των υστέρων κανείς τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στην συνέντευξή του τη Δευτέρα το βράδυ στον Νίκο Χατζηνικολάου, όπου έκανε λόγο για παραπλάνηση από τους εταίρους και συγκεκριμένα από τον Νταίσελμπλουμ, αντιλαμβάνεται κανείς πλέον ποια κέντρα ήταν αυτά που τορπίλιζαν παρασκηνιακά την επίτευξη συμφωνίας στο πλαίσιο ενός έντιμου συμβιβασμού και για τις δύο πλευρές.

Με το μαρτύριο της σταγόνας στη χρηματοδότηση της χώρας και τον χρόνο να μετράει αντίστροφα μόνο για την μία πλευρά,  οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν με την ελληνική κυβέρνηση να παραμένει πιστή στις κόκκινες γραμμές της.