Για «σχέδιο Β» Βερολίνου και Βρυξελλών σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων κάνει λόγο η εφημερίδα La Stampa. Ένα σχέδιο που σύμφωνα με το ιταλικό μέσο δεν θα μοιάζει με τίποτα απ όσα έχουν διαρρεύσει και θα περιλαμβάνει ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ακόμα και τη ν τοποθέτηση τεχνοκρατών καθώς και χρεοκοπία, χωρίς όμως έξοδο από το ευρώ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ένα από τα σχέδια που επεξεργάζονται οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι περιλαμβάνει μία χρεοκοπία δίχως την έξοδο από το ευρώ, με εισαγωγή μίνι – ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και μέτρα για να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη κατάρρευση των τραπεζών.

Αυτό ωστόσο, συνεχίζει το δημοσίευμα θα προϋπέθετε είτε ριζικός ανασχηματισμός είτε μία νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών.

Οι αβεβαιότητες σχετικά με αυτά τα σχέδια είναι πάρα πολλές. Πάνω απ όλα κανείς δεν γνωρίζει εάν θα πειστεί ο Τσίπρας να εφαρμόσει αυτές τις πολιτικές γράφει η La Stampa και παραθέτει τις δηλώσεις γερμανού αξιωματούχου:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μία σημαντική χώρα, ειδικά από γεωπολιτική άποψη. Αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι για να είσαι μέλος της ευρωζώνης υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις. Ειδικά αν μετά από αυτή την εξαντλητική αναμέτρηση η Ελλάδα βγει από το ευρώ, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα».

Η εφημερίδα τονίζει πως οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα ωστόσο έχουν ξαναρχίσει και το δημοσίευμα καταλήγει:

«Τα "γεράκια" απαντούν στις προκλήσεις των Ελλήνων με προκλήσεις. Το στοίχημα είναι ποιός θα δειλιάσει πρώτος».