«Είναι νωρίς να πούμε εάν οι διαπραγματεύσεις έχουν φτάσει σε σημείο καμπής» ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στην ολλανδική Βουλή.

Ο Ντάισελμλουμ σημείωσε ωστόσο πως έχει επιτευχθεί πρόοδος στις διαβουλεύσεις, προσθέτοντας ότι στο Brussels Group γίνονται «σοβαρές συζητήσεις» αναφορικά με τη χώρα μας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο επικεφαλής της ευρω-ομάδας τόνισε πως στόχος είναι να υπάρξει μια «γερή συμφωνία» με την Ελλάδα, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Την ίδια στιγμή, τα εξειδικευμένα στα ευρωπαϊκά θέματα έντυπα εντοπίζουν σημάδια βελτίωσης του κλίματος στις διαπραγματεύσεις.

Ειδικότερα το κύριο άρθρο στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics με τίτλο «Ελλάδα: Η ατμόσφαιρα βελτιώνεται» και υπότιτλο «Η Επιτροπή απελευθερώνει 183 εκατ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία», σχολιάζει ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι οι δανειστές της χώρας εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι. 

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν εκ νέου στις 30 Απριλίου στις Βρυξέλλες σε «θετική ατμόσφαιρα», αναφέρεται στο δημοσίευμα, ενώ σημειώνεται ότι πηγές της ΕΕ επιβεβαιώνουν ότι οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης έχουν σαφή εντολή και συμμετέχουν στις συνομιλίες καλά προετοιμασμένοι ως προς τα θέματα της συζήτησης.

Αντίστοιχου περιεχομένου άρθρο δημοσιεύεται και στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Agence Europe με τίτλο «Ελλάδα: Η Επιτροπή χαιρετίζει το νέο εποικοδομητικό πνεύμα στις συζητήσεις».