Γράφει η Αρτεμις Παραδείσου  

Άδηλο μοιάζει το μέλλον του Γιάνη Βαρουφάκη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η προχθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου καθυστέρησε περίπου μία ώρα να ξεκινήσει, επειδή οι πληροφορίες λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών τα λέγανε στο πρωθυπουργικό γραφείο για όλα. Αργότερα ανέβηκαν μαζί στον πρώτο όροφο όπου και συνεδριάζει το υπουργικό στη Βουλή, όμως τα μούτρα του Βαρουφάκη ήταν μέχρι το πάτωμα.  

Οι πληροφορίες εμφανίζουν και τον Αλέξη Τσίπρα εκνευρισμένο με την συνολική στάση του υπουργού το τελευταίο διάστημα αλλά και με τα υπονοούμενα που αφήνει ότι τον έφαγε το σύστημα το οποίο ο ίδιος προσπάθησε να πολεμήσει όμως κάποιοι τον κράτησαν.

Επίσης άλλες πληροφορίες εμφανίζουν τον Γιάνη Βαρουφάκη να ετοιμάζει την αποχώρησή του από την κυβέρνηση φροντίζοντας ωστόσο προηγουμένως να βελτιώσει το προσωπικό του προφίλ. Κυβερνητικές πηγές έλεγαν προχθές την ώρα που συνεδρίαζε το υπουργικό συμβούλιο ότι στο Eurogroup την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός των Οικονομικών.

Όμως μέχρι τότε ο Βαρουφάκης θα έχει αντέξει; Οι εκτιμήσεις ακόμη και κυβερνητικών στελεχών είναι ότι ο Γιάνης δεν θα μπορέσει να σταθεί για πολύ ακόμη. Κρατάει μούτρα, κάνει προσωπικές πολιτικές και συγχρόνως συναντήσεις που δεν ευνοούν την κυβερνητική εικόνα. Άλλωστε και οι αρμοδιότητές του έχουν ψαλιδιστεί πολύ.

Το θέμα είναι: Θα φύγει μόνος του ο Βαρουφάκης από την κυβέρνηση ή θα τον αλλάξουν; Σε περίπτωση που ο Τσίπρας αποφασίσει την αντικατάστασή του τότε   ενδεχομένως θα πρέπει να κάνει και τις όποιες απαιτούμενες αλλαγές για ένα καλύτερο κυβερνητικό σχήμα. Κάτι που δεν έχει αποφασίσει όμως ακόμη…