Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος  

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποχωρεί. Από τι; Από την ηγεσία του κόμματος; Tο ερώτημα πάντως παραμένει. Ο κύριος Βενιζέλος θα αποχωρήσει και από την πολιτική ζωή της χώρας; Η απάντηση είναι απλή και ξεκάθαρη. Όχι. Ο κύριος Βενιζέλος θα είναι παρών. Παραμένει στη βουλευτική του θέση και προφανώς θα παρακολουθεί τα συμβαίνοντα στο ΠΑΣΟΚ από πολύ κοντά. 

Όμως, ο κύριος Βενιζέλος δεν πρόκειται να παρακολουθεί ατάραχος. Ο ίδιος μπορεί να κάνει κάποιο μικρό διάλειμμα να ξεκουραστεί. Βουλευτές και συνεργάτες του κυρίου Βενιζέλου δεν αποκλείουν τίποτα.

Το newpost εδώ και καιρό έχει γράψει πως στο επιτελείο Βενιζέλου υπάρχουν σκέψεις για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος, το οποίο θα καλύπτει το κενό στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας καθώς κάποιοι πιστεύουν πως το ΠΑΣΟΚ τελείωσε και δε θα καταφέρει να ανακάμψει. Γύρω από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κινείται μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι προσπαθούν να τον πείσουν να αναλάβει πρωτοβουλίες σύντομα στη κατεύθυνση της επανίδρυσης της Δημοκρατικής Παράταξης.

Μάλιστα κάποιοι του λένε πως ο όμιλος που δεν ίδρυσε μετά τις εσωκομματικές εκλογές του 2007 ήρθε η ώρα να μετεξελιχθεί σε κόμμα. Στον κύριο Βενιζέλο πιστώνεται πως στην παρούσα φάση ασκεί την πιο παραγωγική και δημιουργική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , ενώ όσοι ελπίζουν σε θαύματα περιμένουν και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα πως στη χώρα θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις, και εκεί αναγκαστικά πολλοί θα στραφούν και πάλι στον Ευάγγελο Βενιζέλο.