current views are: 2

2 Μαΐου 2015
Δημοσίευση12:30

Η «μυστική» συλλογή υπογραφών στη ΝΔ για συνέδριο

Κοινό μυστικό αποτελεί στις τάξεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ ότι γίνονται προσπάθειες για την συλλογή υπογραφών ώστε να κατατεθεί πρόταση για την αμφισβήτηση του Αντώνη Σαμαρά.

Δημοσίευση 12:30’
αρθρο-newpost

Κοινό μυστικό αποτελεί στις τάξεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ ότι γίνονται προσπάθειες για την συλλογή υπογραφών ώστε να κατατεθεί πρόταση για την αμφισβήτηση του Αντώνη Σαμαρά.

Γραφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Κοινό μυστικό αποτελεί στις τάξεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ ότι γίνονται προσπάθειες για την συλλογή υπογραφών ώστε να κατατεθεί πρόταση για την αμφισβήτηση του Αντώνη Σαμαρά. Ουδείς βουλευτής ωστόσο παραδέχεται δημόσια αυτήν την διαδικασία αλλά ουδείς επίσης διαψεύδει επίσημα ότι  τους έχουν γίνει κρούσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Ως αυτουργούς αυτής της διαδικασίας πολλοί φωτογραφίζουν τους υποψήφιους δελφίνους που επιθυμούν να καταλάβουν την θέση του Σαμαρά και πυροδοτούν αυτά τα σενάρια αφενός για να μετρήσουν τις δυνάμεις τους αφετέρου για να αποδυναμώσουν τον πρόεδρο της ΝΔ. 

Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί είναι η φράση που ακούστηκε σε γεύμα πρώην βουλευτών της ΝΔ , ενεργών κατά τα άλλα στο εσωτερικό της ΝΔ,  ότι αν γίνει τώρα ένα συνέδριο δεν θα το κερδίσει ο Αντώνης Σαμαράς

Από την άλλη πλευρά όταν απευθύνεις αυτό το ερώτημα στους λεγόμενους «προεδρικούς» εκφράζουν την ακριβώς αντίθετη άποψη υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ελέγχει απόλυτα τους συνέδρους ενώ δεν έχει απολέσει και την εμπιστοσύνη της βάσης .Μάλιστα βάζουν στον τραπέζι και την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα που όπως λένε δικαιώνει απόλυτα τον κ Σαμαρά αποκαθιστώντας έτσι και την εμπιστοσύνη των πολιτών. 

Πάντως η ηγεσία της ΝΔ δείχνει ιδιαίτερα ενοχλημένη από την επαναφορά των σεναρίων για διεξαγωγή ενός έκτακτου συνεδρίου που συνεχίζουν να υποστηρίζουν πρωτοκλασάτα στελέχη όπως ο Νίκος Δένδιας, ο Ευρυππίδης Στυλιανίδης και άλλοι, καθώς έτσι συντηρείται το κλίμα εσωστρέφειας στο κόμμα. 

Ασπίδα σε αυτά τα σενάρια αποτελούν οι προσυνδιασκέψεις του κόμματος όπου τα στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά έχουν επιδοθεί μεταξύ άλλων σε έναν αγώνα να πείσουν τους ψηφοφόρους της ΝΔ ότι είναι αναγκαίο για την χώρα να παραμείνει ο Αντώνης Σαμαράς στο τιμόνι της ΝΔ. 

Άλλωστε οι οργανωτές αυτών των προσυνδιασκέψεων γνωρίζουν πολύ καλά ποιά στελέχη αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν ομιλίες ανά την Ελλάδα και προετοιμάζονται μόνο για τις ομιλίες τους στην εθνική συνδιάσκεψη και τους έχουν ήδη τοποθετήσει στους λεγόμενους «αμφισβητίες».

Τέλος η ηγεσία της ΝΔ σε μια προσπάθεια να «εκθέσει» και όσους υποστηρίζουν ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης θα αρχίζουν τα «όργανα» στη ΝΔ ζητά αν υπάρχουν συγκεντρωμένες οι υπογραφές αμφισβήτησης του Αντώνη Σαμαρά , να τις παρουσιάσουν τώρα.


σχετικα αρθρα