Την εκτίμηση πως η κυβέρνηση με τη στρατηγική που ακολουθεί δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε συνέντευξή του στην «Αγορά» ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση πως έχει κηρύξει εσωτερική στάση πληρωμών προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την οποία εκτιμά στα 2 δισ. ευρώ για το τελευταίο τρίμηνο.
 
«Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα μπορέσει να καταργήσει μέτρα, π.χ. ΕΝΦΙΑ, όχι μόνο δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει προγραμματικές της δεσμεύσεις, π.χ. αύξηση αφορολόγητου ορίου, αλλά μάλλον θα αναγκαστεί να πάρει και πρόσθετα μέτρα» τονίζει ο κ. Σταϊκούρας.

Παράλληλα εκτιμά πως για να καλυφθούν αυτά τα κενά η χώρα θα αναγκαστεί να υπογράψει νέο μνημόνιο.
 
Όσον αφορά τα σενάρια περί ενός δημοψηφίσματος ή εκλογών, ο κ. Σταϊκούρας τονίζει πως «η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, με όποια διαδικασία και μάλιστα λίγους μήνες πριν τις εκλογές, αποτελεί απόδειξη αδιεξόδου και ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης».
 
Σε ό,τι αφορά το κλίμα που υπάρχει στη ΝΔ, ο βουλευτής του κόμματος επισημαίνει πως «το ζητούμενο για τη ΝΔ, είναι διδαγμένη από τις επιτυχίες αλλά και τις παραλείψεις και τα λάθη της, να σχεδιάσει δημοκρατικά την επόμενη σελίδα για τη χώρα».