Οι Έλληνες έδωσαν εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματευτεί, όχι να χρεοκοπήσει τη χώρα, σημειώνει η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στον «Τύπο της Κυριακής», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Η κυρία Μπακογιάννη θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχασε χρόνο με τις παλινωδίες της, και πλέον είναι δύσκολο να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό, ενώ το 2,9% ανάπτυξη για το 2015, είναι «χαμένη υπόθεση».

Η πρώην υπουργός σημειώνει ότι πλέον καμία πολιτική δύναμη δεν έχει το άλλοθι της άγνοιας, εύχεται «για το καλό της χώρας η συμφωνία να κυρωθεί από τη Βουλή», ενώ εκτιμά ότι εκλογές ή δημοψήφισμα θα είναι ταφόπλακα για την οικονομία, με τα όποια σενάρια να απευθύνονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Για τους χειρισμούς σε μετανάστευση και ασφάλεια η κ. Μπακογιάννη κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «υιοθετώντας την ατζέντα του 3%, έχει την ψευδαίσθηση ότι εκπροσωπεί το 36%, ενώ συγκεκριμένα για το θέμα Ξηρού σημειώνει ότι «η χώρα δεν κυβερνάται με ιδεοληψίες και εμμονές».

Σχολιάζοντας τη στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, την αποδίδει τόσο στην απότομη προσγείωση τους στην πραγματικότητα, όσο και σε φαινόμενα αλαζονείας, Παράλληλα εκφράζει την άποψη ότι η ΝΔ θα πρέπει να κινηθεί ψύχραιμα, ενώ για να ανταποκριθεί στο ρόλο της ως αξιωματική αντιπολίτευση, θα πρέπει πρώτα να αποκαταστήσει τους δεσμούς της με τους πολίτες που μάχονται να βγει η χώρα από την κρίση. Επιμένει σε έκτακτο Συνέδριο για να εκπροσωπηθεί ο «μαχόμενος Νεοδημοκράτης» και να καθοριστεί η πορεία της παράταξης στο μέλλον, χαρακτηρίζοντας τοβ εσωκομματικό διάλογο «δώρο και οξυγόνο» για τη ΝΔ.

Παράλληλα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια αν τεθεί θέμα ηγεσίας, καθώς όπως λέει θα είναι «στην πρώτη γραμμή» για μια «ισχυρή ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη».